Guide til opsætning af mobiltelefon til barn

Hvordan gør man barnets mobiltelefon klar til brug? I denne guide kan du se, hvordan opsætning af en mobil til børn gøres rigtigt.

Guide til opsætning af mobiltelefon til barn

Inden børn får deres første mobiltelefon er det vigtigt, at den er korrekt opsat. I denne guide kan du læse, hvordan du med få skridt gør mobilen klar til dit barn.

Se også: Det bedste mobilabonnement til børn

Sådan opsættes ny mobil til et barn

En ordentlig opsætning af barnets mobil er essentiel, inden man giver den til dem. Her skal der være styr på sikkerheden, tilgængelige apps, køb af apps, skærmtid og man skal som forældre have kontrol over barnets mobil med en forældrestyring. Det er heldigvis ikke så svært, som det lyder.

#1 Barnet skal have en børnekonto

Den nye mobiltelefon til barnet tændes for første gang. Her er det vigtigt, at man vælger en børnekonto. Det kan man vælge på både Android-mobiler og iPhones.

Når man vælger en børnekonto skal man indtaste informationer om barnet og følge guiden. Efter opsætningen kan du som forældre se barnets konto på din mobil (i appen “Family Link” på Android og under “Familie” i indstillinger på iPhone), hvor du kan ændre indstillinger og tilladelser på barnets mobil.

#2 Skærmtid og apps

På barnets mobiltelefon skal du vælge hvilke apps der skal være adgang til, hvor længe de må bruge godkendte apps og hvornår der er og ikke er skærmtid – altså mulighed for at bruge mobilen.

Vær opmærksom på, at barnet altid vil kunne ringe til dig, selv skærmtiden for dagen er brugt op.

Disse indstillinger skal finpusses efterhånden som man bliver klogere på barnets behov og brug af mobilen.

Se også: Find billigt mobilabonnement velegnet til børn

#3 Forældrestyring

Sæt dig ind i forældrestying – det er et vigtigt redskab. Til Android-mobiler er det Family Link (kan hentes til Android og iPhone) og til iPhone er det indbygget i styresystemet. Du finder det under Indstillinger og Familie.

I forældrestyring kan du styre alle tilladelser på barnest mobil. Du kan for eksempel også se barnets (mobilens) aktuelle lokation, se statistik over forbrug og mere.

#4 Find min mobil

Sørg for at aktivere “find min mobil”. På den måde kan du altid finde frem til mobilen, hvis den skulle blive tabt eller du skal finde frem til barnets lokation.

På Android finder du dette i Family Link-appen. På iPhone er det i “find”-appen. Men inden da skal du på barnets mobil give tilladelse til deling af placering.

#5 Find en app til videoopkald

At kunne komme i kontakt med barnet og omvendt er essentielt. Det er dertil også rart at kunne ringe op via video.

På iPhone kan man vælge blot at bruge det indbyggede Facetime. Det kræver dog, at forældre og børn har iPhone.

Har alle ikke iPhone, skal der en anden app til. Her anbefaler vi Google Meet, der kan hentes til mange forskellige enheder, er meget simpelt at bruge og har en megt simpel brugeroprettelse.

Se også: Se hvilket teleselskab, der har bedst dækning hos jer