Guide: Få det bedste og hurtigste 4G- og 5G-bredbånd

Hvordan får du mest ud af mobilt bredbånd? Læs hvordan du får det bedste 4G- og 5G-bredbånd med hurtigste hastigheder og pålidelighed.

Guide: Få det bedste og hurtigste 4G- og 5G-bredbånd

Er dit mobile bredbånd langsomt og ustabilt? Eller har du skiftet til mobilt bredbånd og vil gerne have den bedste oplevelse? Læs hvordan du optimerer dit 4G- og 5G-bredbånd.

Se også: Priser, tilbud og sammenligning på mobilt bredbånd

Tips til et hurtigere mobilt bredbånd

Valget mellem kablet bredbånd og mobilt bredbånd kan være svært, da der er fordele og ulemper ved bagge typer internet. Dog vælger flere og flere mobilt bredbånd, da det er let at komme i gang med, simpelt at bruge og kan tages med på ferien. Dertil er det det billigste bredbånd du i dag kan købe.

Der er dog nogle essentielle ting der skal være på plads, hvis man skal opnå det bedste mobile bredbånd med hurtigste hastighed, høj stabilitet og bedste Wi-Fi-dækning. Nedenfor giver vi dig en række tips til, hvordan du får den bedste oplevelse med dit 4G- eller 5G-bredbånd.

#1 Find den bedste placering til routeren

Lige meget om du bruger dit mobile bredbånd hjemme, i sommerhuset eller på ferien, er placeringen af routeren ekstremt vigtig. Routeren har to opgaver; Holde forbindelse til mobilnettet og dække husstanden med Wi-Fi-signaler.

Den optimale placering er der, hvor den har bedst forbindelse til mobilnettet (kig på signalindikatorerne på forsiden af routeren, som er mellem 0 og 5 streger) og når den når rundt i hele hjemme med et godt Wi-Fi-signal.

Placér routeren højt, og hvor den skal kæmpe mindst muligt mod materialer som beton, mursten og metal, der virkelig svækker signalet. Der kan være ekstremt stor forskel på den oplevelse du står med, hvis du bruger tid på at finde en bedste placering.

#2 God 4G- og 5G-dækning

Mobilt bredbånd er afhængigt at god mobildækning, hvis det skal være hurtigt og stabilt. Vælg det teleselskab med bedste dækning, hvor du bor. Du kan også se dækningskort på udbydernes hjemmesider. Bestiller man online er der 14 dages returret, som kan bruges, hvis dækningen er for dårlig.

#3 Få den bedste Wi-Fi-dækning

Er husstanden af den større slags, kan det være en god idé at overveje en kraftig router. Alternativ kan man et access point eller et mesh routersystem til at forbedre dækningen af Wi-Fi.

#4 Vælg 5G-bredbånd

Der er god grund til at vælge 5G-bredbånd. I dag er 5G-dækningen ofte bedre end 4G. Dertil er 5G-bredbånd hurtigere, har kortere forsinkelse og bliver mindre påvirket af travlhed på netværket.

Dertil er 5G-bredbånd i mange tilfælde billigere end 4G-bredbånd. Se tilbud nedenfor.

Laveste priser på 5G-bredbånd

Der er som sagt god grund til at vælge 5G-bredbånd. Lige nu er der lave priser og gode tilbud at finde på 5G-bredbånd med fri data og inkluderet router.

CBB

Abonnement: Fri data med 5G, 1.000 GB og lånerouter
Pris per måned: 139 kroner i 3 måneder. Normalpris 279 kroner. Mindstepris på 1.254 kroner.

Se aktuelle tilbud hos CBB

Oister

Abonnement: Fri data med 5G, 1.000 GB og lånerouter
Pris per måned: 119 kroner i 2 måneder. Normalpris 269 kroner. Mindstepris på 1.374 kroner.

Se aktuelle tilbud hos Oister

3

Abonnement: Fri data med 5G uden dataloft og lånerouter
Pris per måned: 179 kroner i 3 måneder. Normalpris 279 kroner. Mindstepris på 1.374 kroner.

Se aktuelle tilbud hos 3

Telenor

Abonnement: 1.000 GB data og lånerouter
Pris per måned: 149,50 kroner i 3 måneder. Normalpris 299 kroner. Mindstepris på 1.345,50 kroner.

Se aktuelle tilbud hos Telenor

Telia

Abonnement: Fri data med 5G uden dataloft og lånerouter. Inklusiv 6 måneders HBO Max og gratis Podimo Podcasts i hele 2024.
Pris per måned: 199 kroner i 6 måneder. Normalpris 329 kroner. Mindstepris på 1.284 kroner.

Se aktuelle tilbud hos Telia