Guide: Være opmærksom på disse ting inden du skifter mobilabonnement

Overvejer du at skifte teleselskab og mobilabonnement?Se guide til ting, du skal overveje inden du skifter dit nuværende abonnement ud med et nyt.

Guide: Være opmærksom på disse ting inden du skifter mobilabonnement

Der kan være mange grunde til at skifte mobilabonnement, men lige meget hvad, er det godt at være opmærksom på, hvor godt din teleudbyder dækker i dit områder og om antennen i din mobil er god. Dette skal du være opmærksom på når du skifter teleselskab og mobilabonnement.

Hvert år skifter 10.000 vis af danskere teleselskab og mobilabonnement og det kan der være flere grunde til: Dit forbrug og dine behov har ændret sig, der er kommet prisstigning, du er flyttet til et sted med dårlig dækning med dit nuværende abonnement og så videre. Inden du vælge at skifte mobilabonnement, er der en række ting, du bør overveje – og dem guider vi til herunder.

Overvej dette inden du skifter teleselskab og mobilabonnement

 

Mobilmaster og dækning

Kig dig godt for, når du skifter fra en teleudbyder til en anden, der kan nemlig være stor forskel på, hvor godt de forskellige teleselskaber dækker forskellige steder i landet. På teleprisguide.dk kan du se, hvor danskerne bedømmer de forskellige mobilselskabers evne til at levere god mobildækning i Danmark og du kan se, hvor der særligt er huller og steder, man skal være opmærksom på kan være dårligt dækket af de enkelte teleselskaber. Se oversigt til bedste mobildækning i Danmark.

På teleprisguide.dk kan du også se, hvordan andre danskere vurderer kundeservice hos de forskellige teleselskaber. For mange er det vigtigt at man hurtigt kan komme i kontakt og dialog med ens teleselskab, hvad enten det er på mail, chat, telefonisk eller på Facebook. Se oversigt til kundetilfredshed med teleselskaberne.

Se også: Bedøm og anmeld dit teleselskab

 

Spørg din nabo

Hvis du ikke synes, at du får et godt indtryk af dækning når du kigger på udbydernes hjemmeside, så spørg din nabo eller andre i nærområdet. Det kunne både være om, hvilken telefon de har og hvilket teleselskab, de bruger, begge dele kan nemlig spille ind på, hvor godt et signal og hvor god dækning du ender ud med.

 

Ikke alle mobilantenner er lige

pricepusher.dk kan du se en test over de bedste antenner på mobiltelefoner lige nu. Siden viser mobiltelefonerne på markedet rangeret efter kvaliteten på mobilens antenne. Rangeringen er baseret på mobilens SAR-værdi, jo lavere SAR-værdi, des bedre er mobiltelefonens antenne. Se guide til antennekvalitet på mobiltelefoner.

Det handler om, at producenterne af mobiltelefonerne, for at kompensere for dårlige mobilantenner, vælger at skrue op for modtagerstyrken gennem softwaren i mobiltelefonerne, hvilket resulterer i høj mobilstråling el. SAR-værdi, som ifølge WHO kan være kræftfremkaldende. Så jo bedre antenne, jo lavere SAR-værdi, bedre signalmodtagelse og i sidste ende en bedre løsning.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

 

Mobilabonnementer, roaming og tjenester

De fleste teleselskaber tilbyder i dag 3-4 mobilabonnementer og der er altså ikke så bredt et udvalg at vælge mellem hos hver enkelt teleselskab. Derfor er det en god idé at tjekke dit gennemsnitlige forbrug de sidste seks måneder på tale og data for at kunne bedømme, hvor meget tale og data du har behov for.

Du bør også overveje dit behov for at kunne bruge mobilen i udlandet. Rene DK-abonnementer kan være billigere hos enkelte teleselskaber, men ellers er EU-abonnementer med roaming inkluderet efterhånden lige så billige. Det er ærgerligt ikke at kunne bruge sin mobil i udlandet, fordi man har valgt en DK-abonnement. Med et DK-abonnement kan du hverken ringe, sms’e eller gå på mobilnettet med din mobil.

Har du et stor forbrug af streaming-tjenester til musik, film, tv-serier, bøger, magasiner og så videre, så kan du spare mange penge på at vælge et mobilabonnement med underholdning og tjenester inkluderet. Er I en familie, kan I også med fordel vælge et teleselskab med rabatter på mobilabonnementer til familier  eller som giver store rabatter på mobiltelefoner.

Se også: De bedste mobilabonnementer til prisen

 

Tre tip inden du skifter mobilabonnement:

1. Køb online, så har du 14 dages fortrydelsesret, det har du ikke når, køber i en butik. Det giver dig mulighed for at teste om udbyder og mobil lever op til dine forventninger. Du har ret til at sætte et simkort i mobilen og teste, om du har godt mobilsignal. Du må selvfølgelig ikke flå pakken i stykker og ridse og beskadige telefonen, mens du tester, men du kan returnere telefonen og abonnementet inden for 14 dage efter modtagelsen.

2. Husk at kigge på mindsteprisen, altså den total samlede pris for købet, det månedlige abonnement og oprettelse hos teleudbyder, nogle gange kan tilbud være meget kreativt formuleret.

3. Kig på antennekvaliteten på mobilen og hvad andre kunder synes om den teleudbyder, du har kig på – se links tidligere i artiklen. Det kan være med til at give et bedre indtryk af, hvad du har i vente med det nye teleselskab.

Se også: Sammenlign priser på de bedste mobilabonnementer

Seneste nyt i sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. Allerede d. 24/1/2018 publicerede vi en opfølgning med fortællingen om De bedste mobilabonnementer til prisen – se guide – Læs fortsættelsen her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.