Gratis Google Maps til offline GPS navigation i hele verden

Få rigtig offline GPS navigation over hele verden med Google Maps - Nu er det endelige dødsstød kommet til dyre GPS-navigatorer.

Gratis Google Maps til offline GPS navigation i hele verden

Google Maps med rigtig offline navigation og søgninger har faktisk aldrig været muligt. Man har kunnet hente kortdata ned over udvalgte områder, for eksempel en by eller landsdel over det meste af verden, men uden mulighed for at navigere offline eller lave søgninger offline. Men det laver Google om på nu. Det betyder også, at man kan navigere i udlandet med Google Maps uden at det koster en formue.

Se også: De bedste mobiltelefoner til GPS navigation

Dyrt i data at bruge Google Maps i udlandet i dag

Mange bruger i dag deres mobil med Google Maps som den primære GPS navigator – i hvert fald i det land, hvor de selv bor. Google Maps er en af de mest populære apps overhovedet nogensinde og det med god grund.

Et stort problem har dog været, at det er hunde dyrt at bruge Google Maps til rigtig navigation i udlandet, da man kortdata løbende hentes ned til mobilen via det mobile internet. Det har været muligt at hente kort ned over et område, men det har så været uden mulighed for rigtig navigation med pile- og stemmevejledning. Søgninger har heller ikke været muligt offline.

 

Gratis offline navigation i udlandet

Men det ændrer sig snart. Google har nemlig annonceret, at man fremover vil kunne downloade kort til mobiltelefoner med henblik på rigtig GPS-navigation uanset hvor man er i verden. Google har sat muligheden for at downloade kort til mobil til kun at kunne lade sig gøre via en Wi-Fi forbindelse.

I Danmark har vi mulighed for at få rigtig meget mobildata til lav pris, (mobilabonnementer til under 100 kroner om måneden med 10-15 GB data er ikke svært at finde), men mange andre steder i verden er meget højere og Google har indført Wi-Fi-reglen med den begrundelse, at de ikke vil risikere at brugerne får høje dataregning fordi de henter kort ned til offline-brug.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

 

Offline virker også på de billigste mobiler

Denne nye funktion i Google Maps vil være tilgængelig på alle de mobiltelefoner, der har Google Maps installeret, uanset om der er tale om en billig mobil til 500 kroner eller en mobil til 6.000 kroner.

Google Maps med mulighed for at downloade kort og bruge dem til rigtig offline navigation ruller gradvis ud på globalt plan og funktionen er ikke tilgængelig i Danmark endnu, men det kommer på et tidspunkt. Mit gæt er, at det vil ske inden udgangen af 2015.

Se også: De bedste billige mobiler til navigation

 

Google Maps ikke første med gratis offline navigation

Google Maps er ikke første gratis navigations-app, der kommer til at tilbyde rigtig offline-navigation. En favorit blandt GPS-apps her på redaktionen har længe været Here , hvor man længe har kunnet downloade kort til det meste af verden for at navigere offline.

Here har jeg primært brugt i udlandet netop på grund af offline-muligheden, men så snart Google Maps er klar i Danmark med den nye offline-funktion, så behøver jeg ikke have to navigations-apps på min mobil.