Gode mobiltelefoner til ældre – guide og priser

Hvilke mobiltelefoner er gode til ældre? Guide til de bedste mobiltelefoner til ældre + bedste priser.

Gode mobiltelefoner til ældre – guide og priser

For nogle år siden var mobiltelefoner ikke rigtig noget for de ældre. Det har ændret sig, særligt de sidste 3-4 år. Guide med priser på fem gode mobiltelefoner til ældre.

Du skal ikke købe en specialbygget mobiltelefon til hverken dine forældre eller bedste forældre. De er nemlig ikke så lette at bruge, som det ofte lægges op til og så er de faktisk ikke særlig gode. De har dårlige skærme og kameraer, batteritiden er ikke noget at skrive hjem om og antennekvaliteten behøver ikke være god.

En mobil til ældre skal i min optik have en stor og skarp skærm, den skal have et godt kamera, god antennekvalitet og hurtig brugerflade – og alt det kan man få uden at splitte budgettet fuldstændig ad, uanset om telefonen skal gives som gave af familien eller den selv skal købes af den ældre.

Vi guider herunder til fem rigtig gode mobiltelefoner til ældre og du kan også se bedste pris på hver telefon.

Se også: Sammenlign priser på de bedste mobiltelefoner

 

De bedste mobiltelefoner til ældre

#1 LG G6
LG G6 har sar-værdi 0,23 W/kg, hvilket er meget lavt og viser, at den har en god antennekvalitet. Den har skærm på 5,7 tommer med 2K-opløsning – skærmen har dermed en god størrelse og er meget skarp. G6 gar et rigtig godt dual kamera, en hurtig brugerflade og fin batteritid.

Bedste pris: Cirka 2.500 kroner.

Se også: Sammenlign priser på LG G6

 

#2 Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8 Plus har sar-værdi på 0,27 W/kg, hvilket er meget lavt. Stor skærm på 6,2 tommer med 2K-opløsning – skærmen er meget stor og meget skarp, men uden at selve telefonen føles stor. Der sidder et virkelig godt kamera i telefonen og brugerfalden er ekstremt hurtig og kan optimeres til ældre. Batteritiden er udmærket.

Bedste pris: Cirka 3.650 kroner.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy S8 Plus

 

#3 Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus har sar-værdi på 0,22 W/kg, hvilket indikerer en rigtig god antenne.  Stor skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, hvilket giver en god skærm. Brugerfladen er fin hurtig og let at gå til og batteriet på 3.800 mAh giver lang batteritid.

Bedste pris: Cirka 2.400 kroner.

Se også: Sammenlign priser på Nokia 7 Plus

 

#4 HTC U Ultra
HTC U Ultra har sar-værdi på 0,375 W/kg, hvilket er langt under sar-værdien på for eksempel alle iPhones. U Ultra har med andre ord en udmærket antenne.  Skærm på 5,7 tommer med 2K-opløsning betyder en god størrelse skærm med høj skarphed. Batteritiden kunne godt være en anelse bedre, men brugerfladen er fin hurtig og kameraet på 12 megapixel er godt.

Bedste pris: Cirka 2.000 kroner.

Se også: Sammenlign priser på HTC U Ultra

 

#5 Sony Xperia M5
Sony Xperia M5 har sar-værdi på 0,19 W/kg, hvilket er utroligt lavt for en smartphone – det indikerer, at den har en af de allerbedste anntenner på en mobil. Fuld HD skærm på 5 tommer, god batteritid, brugervenlig brugerflade for ældre, fint kamera, god lyd og godt tastatur.

Bedste pris: Cirka 1.200 kroner.

Se også: Sammenlign priser på Sony Xperia M5

 

Hvad skal man være særlig opmærksom på på mobiltelefoner til ældre?

Noget af det, man betaler ekstra for på en mobil, er skærmkvaliteten og kamerakvaliteten. To ting, der er særligt vigtigt for ældre. Skærmen må ikke være for lille eller for uskarp – den skal være stor og skarp, så den er let at aflæse.

Mange ældre har børnebørn og jeg ved selv fra mine egne forældre, hvordan de har ærgret sig gule og grønne over et dårligt kamera i deres mobiltelefoner, når de har taget billeder af børnebørnene. Derfor prioriteres et godt kamera højt i denne guide.

Samtidig er antennekvaliteten ekstra vigtig på telefoner til ældre. En mobiltelefon kan være livsvigtig for ældre og derfor skal risikoen for at miste forbindelsen til mobilnetværket være så lille som mulig.

Endelig er der også prisen. Ældre skal selvfølgelig have lov til at bruge 7-8.000 kroner på en mobil som alle andre har lov til det, men der er absolut ingen grund til at bruge unødigt mange penge på en mobil med for eksempel den nyeste topprocessor, når man kan få sidste års processormodel til langt billigere pris.

Se også: Sammenlign priser på gode mobilabonnementer til ældre

 

Gode mobiltelefoner til ældre, december 2018

Guiden til gode mobiltelefoner til ældre er fra december 2018. Rangeringen er baseret på test foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk og telepristjek.dk. De fem telefoner til ældre kommer fra Huawei, Motorola, Sony, HTC og Samsung.

Den dyreste telefon på top 5 listen koster cirka 3.650 kroner, mens den billigste koster cirka 1.200 kroner. Du kan altså spare godt 2.400 kroner ved at vælge den billigste telefon i guiden til gode mobiltelefoner til ældre. De fire øverste telefoner i guiden er alle fremragende, mens M5 er et godt alternativ til de ældre, der vil have en udmærket telefon til en virkelig god pris.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

 

Videre om emnet

Historiens videre forløb. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 6/12/2018 fulgte vi op med en artikel med tematikken De bedste high end mobiltelefoner der er faldet massivt i pris – spar op til 65 procent – Du kan læse den her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..