Gode e-boglæsere til prisen – guide til bedre digital læseoplevelse

Der er mange fordele ved at læse bøger på en e-bogslæser og de koster ikke nødvendigvis særlig meget. Guide til gode e-bogslæsere til prisen.

Gode e-boglæsere til prisen – guide til bedre digital læseoplevelse

E-bogslæsere giver adgang til hundredvis, måske endda tusindvis af e-bøger på en lille enhed, der ikke vejer mere end et par Ritter Sport. Samtidig er de behagelige at læse på. Guide og priser til gode e-bogslæsere til prisen.

Personligt har jeg en e-bogslæser, men jeg bruger den faktisk ikke i det daglige. Jeg læser ganske enkelt ikke nok (børn, arbejde, husligt arbejde, sport – undskyldninger har jeg masser af) og så foretrækker jeg faktisk at sidde med en bog i fysisk form. Nyheder, magasiner og den slags læser jeg primært digitalt, men bøger – dem vil jeg stadig have som de nu engang var inden den digitale tidsalder.

Men læste jeg meget og alle steder, så ville jeg helt sikkert bruge min e-bogslæser mere. Det er meget praktisk at kunne have adgang til tusindvis af bøger på én enhed, som kan være i en store jakkelomme. Skærmen på e-bogslæsere er faktisk rigtig behagelige at læse på – de sort/hvide e-ink-skærme er helt på niveau med papir.

Det er også muligt at ændre tekststørrelsen, hvis man har problemer med synet og sidder man i direkte sollys og læser, kan man gøre siderne sorte og teksten hvid for på den måde at værne om sine øjne og gøre læseoplevelsen bedre og mere behagelig. Jo, der er mange gode grunde til at vælge en e-bogslæser.Vi guider herunder til nogle af de bedste e-bogslæsere til prisen.Se også: Sammenlign priser på e-bogslæsere

 

Gode e-bogslæsere til prisen

#1 Amazon Kindle 3
Fordele: Vægt på 240 gram. Skærm på 6 tommer med 800 x 600 pixel, 16 level gråskala. 4 GB hukommelse og Wifi. Batteritid op til 3 uger.

Bedste pris:
Cirka 1.100 kroner.

Se aktuelle priser på Kindle 3

 

#2 PocketBook Aqua 2
Fordele: Vægt på 170 gram. Skærm på 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 4 GB hukommelse og Wifi. Batteritid på op til 1 måned. Vandtæt

Bedste pris:
Cirka 1.050 kroner.

Se aktuelle priser på PocketBook Aqua 2

 

#3 PocketBook Touch Lux
Fordele: Vægt på 180 gram. Skærm på 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 8 GB hukommelse + plads til hukommelseskort og har Wifi. Batteritid på op til 1 måned.

Bedste pris:
Cirka 850 kroner.

Se aktuelle priser på PocketBook Touch Lux

 

#4 Amazon Kindle Paperwhite
Fordele: Vægt på 217 gram. Skærm på 6 tommer med fuld HD opløsning. 4 GB hukommelse og Wifi og kommer også i 4G-version. Batteritid op til 4 uger.

Bedste pris:
Cirka 1.600 kroner.

Se aktuelle priser på Kindle Paperwhite

 

#5 Pocket Book Basic Lux
Fordele: Vægt på 155 gram. Skærm 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 8 GB hukommelse og Wifi. Batteritid op til 3-4 uger.

Bedste pris:
Cirka 600 kroner.

Se aktuelle priser på Pocket Book Basic Lux

 

Mobiltelefoner til e-bøger

Hvis du ikke gider have en ekstra enhed med på slæb, så kan du også bruge din mobil til at læse bøger på. Der findes e-bogs-apps, hvor man betaler fast om måneden og har adgang til tusindvis af bøger eller du kan vælge en løsning, hvor du køber den bog, du vil læse.

Du kan prøve dig frem med apps som BookMate og Mofibo, hvor man abonnerer fast, eller for eksempel Amazon Kindle, hvor man køber bøger. Læser du e-bøger på din mobil, så bør du vælge en mobil med stor skærm – se vores guide til mobiltelefoner med bedste skærm.

 

Priser på e-bogslæsere, januar 2019

Guiden til gode e-bogslæsere til prisen er fra januar 2019. Rangeringen er baseret på test af e-bogslæsere foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk. På listen finder vi e-bogslæsere fra Amazon, Kobo og Pocketbook.

Se også: Guide til de ebogs læsere