Firmatelefon anno 2017 – fordel og beskatning

Der kan stadig være gode fordele og besparelser ved at have firmatelefon. Se hvilke og hvordan du bliver beskattet.

Firmatelefon anno 2017 – fordel og beskatning

Engang var det forbundet med en vis status og prestige, at have firmatelefon. Det er det ikke helt i samme omfang længere. I dag er det meget almindeligt, at medarbejderne har firmatelefoner og erhvervsabonnementer, som så er en del af deres lønpakke. Og de nye erhvervsabonnementer afspejler da også mere og mere, at firmatelefonerne også bruges privat.

 

Erhvervsabonnement til telefonen

Hvis du er så heldig, at din arbejdsgiver forsyner dig med en firmatelefon, som du også må bruge privat, så er en af forudsætningerne for det, at dit abonnement afspejler dine private behov. Ellers vil de fleste nok vælge at efterlade firmatelefonen på kontoret ved fyraften, og så bruge den private mobil og det private mobilabonnement i fritiden.

Men flere og flere erhvervsabonnementer har mange services, som ellers ville være noget, de fleste vælger selv at investere i.

Services som f.eks. musiktjenesten Spotify Premium, magasintjenesten Flipp og streamingtjenesten HBO Nordic, har ikke megen relevans i det daglige arbejde for særligt mange af os – men ved at inkludere det i et erhvervsabonnement, har du pludselig glæde af dit arbejde – også når du har fri.

Det er en lille, men ikke uvæsentlig detalje, som gør arbejdspladsen moderne og omsorgsfuld – i hvert fald i det omfang, at de gerne vil værne om deres medarbejdere.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer til firmaer

 

Mobil og computer er en del af frynsegoderne

Som udgangspunkt kan man sige, at virksomhederne givetvis er afhængige af, at de enkelte medarbejdere har en bærbar computer og en funktionel mobiltelefon, og det er dybest set også virksomhedens ansvar at stille dette til rådighed – men hvis man udover at stille det til rådighed også sikrer, at medarbejderne føler sig privilegerede i forhold til at måtte bruge det privat.

Men for at det bliver en realitet, er de respektive erhvervsabonnementer nødt til at følge med den folkelige udvikling, og matche mest muligt det eller de abonnementer, de fleste vælger i privat-regi.

Se også: Billig firmatelefon

 

Styr på skat og firmatelefonen

I Danmark er vi kendt for at have verdens højeste skattetryk, og det omfatter også vores hardware. I hvert fald de ting, som stilles til rådighed af arbejdsgiveren. Hvis du f.eks. har fri telefon og/eller gratis internet, skal du betale skat af 2.700 kroner om året jf. den såkaldte medieskat, som du kan læse mere om på skats egen hjemmeside.

Det er dog ikke alt, du nødvendigvis skal beskattes af. F.eks. kan du godt få en firmatelefon uden at blive beskattet af den. Dette indebærer dog, at du ikke bruger telefonen privat – i hvert fald ikke i overvejende grad. Dvs. at du gerne må foretage enkelte private opkald, men at forbruget hovedsageligt skal være arbejdsrelateret.

Det samme gælder, hvis du får lov at bruge din arbejdscomputer privat. Gør du det, er du ikke omfattet af medieskatten. Men hvis du derimod får en privatcomputer af din arbejdsgiver, skal du beskattes af computerens værdi. Tablets og iPads er i øvrigt omfattet af samme regler, hvilket vil sige, at skat betragter enhver tablet som en computer, og at det dermed er brugen af den, der afgør om den skal beskattes eller ej.

Se også: Nyheder om mobilabonnementer til erhverv