Få mobilt bredbånd for ned til 20 kroner per måned med datadeling

Har du et mobilabonnment med meget data? Så kan du få meget billigt mobilt bredbånd ved at købe en 4G-router og et SIM-kort til datadeling.

Få mobilt bredbånd for ned til 20 kroner per måned med datadeling

Du kan spare mange penge hver måned på dit bredbånd ved at købe et ekstra SIM-kort til datadeling hos dit teleselskab og indsætte det i en 4G-router, som du selv køber.

Ud over et engangsbeløb for en 4G-router kan løsningen koste helt ned til kun 20 kroner per måned. Til sammenligning koster mange almindelige bredbåndsløsninger 249 kroner per måned, mens mange almindelige abonnementer med mobilt bredbånd ligger på omkring 200 kroner.

Sådan får du billigt mobilt bredbånd med datadeling

For at kunne få billigt mobilt bredbånd i hjemmet kræver det tre ting:

  1. Et mobilabonnement med meget data (gerne fri data) hos et teleselskab, der lader dig tilkøbe et ekstra SIM-kort til datadeling. Abonnementer med fri data koster typisk 159-179 kroner per måned.
  2. Tilkøb af et ekstra SIM-kort til datadeling, som skal indsættes i en 4G-router. Et ekstra SIM-kort koster mange steder omkring 30 kroner per måned, men laveste pris er pt. 20 kroner og højeste pris 60 kroner per måned.
  3. En 4G-router, som man selv køber – enten ny hos en forhandler eller brugt. De koster typisk 800-1.000 for ny og 4-500 kroner brugt.

Se også: Hvordan bruger man datadeling? Sådan kommer du i gang

1. Vælg det rette mobilabonnement

Først og fremmest skal du have et mobilabonnement med tilpas meget data til, at det giver mening at bruge samme abonnement til mobilt bredbånd. Der skal altså være nok data til at dække dit og eventuelt andres dataforbrug på computer, tv og mobil, som er koblet på Wi-Fi i hjemmet.

Et abonnement med for eksempel 30 GB data om måneden har ikke nok data, men et mobilabonnement med 100 GB kan godt være tilstrækkeligt, hvis du ikke bruger meget data. Tjek eventuelt dit dataforbrug hos dit teleselskab for at vurdere, hvor meget data du bruger.

De bedste abonnementer til formålet har fri data (eller 1.000 eller 2.000 GB data). Her slipper du for at bekymre dig om dit forbrug, da din forbindelse i værste fald sættes ned i hastighed, hvis du når grænsen.

Det er vigtigt at vælge et mobilabonnement hos et teleselskab, hvor man kan tilkøbe ekstra SIM-kort til datadeling. Det kan man for eksempel hos YouSee, eesy, TELMORE, HALLO, Velkommen og 3.

Nedenfor kan du se eksempler på mobilabonnementer hos nogle af disse teleselskaber, som egner sig til også at blive brugt til mobilt bredbånd.

#1 HALLO
Fri tale og 80 GB data
Netværk: TDC
Pris: 139 kroner per måned (dertil 29 kroner per måned for SIM-kort til datadeling)
Se aktuelle tilbud hos HALLO

#2 eesy
Fri tale og fri data
Netværk: TDC
Pris: 179 kroner per måned (dertil 20 kroner per måned for SIM-kort til datadeling)
Se aktuelle tilbud hos eesy

#3 Teleselskabet 3
Fri tale og fri data
Netværk: 3
Pris: 270 kroner per måned (dertil 60 kroner per måned for SIM-kort til datadeling)
Se aktuelle tilbud hos 3

#4 TELMORE
Fri tale og fri data inkl. Netflix, Viaplay, HBO Nordic, TV2 PLAY, TELMORE Musik, Bookmate og 5G
Netværk: TDC
Pris: 399 kroner per måned (dertil 29 kroner per måned for SIM-kort til datadeling)
Se aktuelle tilbud hos TELMORE

#5 YouSee
Fri tale og fri data
Netværk: TDC
Pris: 299 kroner per måned (dertil 30 koner per måned for SIM-kort til datadeling)
Se aktuelle tilbud hos YouSee

2. Køb ekstra SIM-kort til datadeling

Næste trin er at købe et ekstra SIM-kort til datadeling hos det teleselskab, hvor du har dit mobilabonnement. Hvis du allerede er kunde, kan det gøres enten ved at bestille det direkte i selvbetjening eller ved at ringe til teleselskabets kundeservice.

Hvis du endnu ikke har bestilt et mobilabonnement, kan ekstra SIM-kort til datadeling i nogle tilfælde bestilles samtidig med du køber mobilabonnementet. Dette er for eksempel tilfældet hos eesy.

Hos YouSee koster et ekstra SIM-kort til datadeling 30 kroner, hos eesy koster det 20 kroner, hos TELMORE og HALLO koster det 29 kroner, hos Velkommen koster det 49 kroner, og hos 3 koster det 60 kroner per måned.

SIM-kortet sendes med posten og har som regel ikke en PIN-kode aktiveret. Frygt ej, hvis der er PIN-kode på SIM-kortet til datadeling. Det fungerer stadig i en 4G-router.

3. Køb en 4G-router

Den største udgift ved at bruge sit mobilabonnement til mobilt bredbånd er, at du selv skal købe en 4G-router. Hvis man køber mobilt bredbånd hos et teleselskab, følger der ofte en 4G-router med i købet – enten gratis eller for et meget lavt beløb. Dette er rart og bekvemt, men til gengæld betaler du en meget høj månedlig pris for abonnementet.

Fordi et ekstra SIM-kort til datadeling er så meget billigere end månedsprisen på et normalt abonnement til mobilt bredbånd, går der altså kun få måneder, før løsningen med ekstra SIM-kort til datadeling er billigere end et normalt abonnement med mobilt bredbånd.

Populære 4G-routere er Huawei B535-232, TP-Link Archer MR400, Huawei B315, Huawei B525S-23A. De kan købes nye for 800-1.000 kroner. Der er dog utrolig mange brugte til salg for 400-500 kroner.

Er mobilt bredbånd med SIM-kort til datadeling den rette løsning?

Løsningen, hvor man bruger sit mobilabonnement til at få mobilt bredbånd, er uden tvivl den billigste løsning. Men er det den rette løsning for dig?

Det afhænger af flere ting. Den måske største faktor er dit behov. Hvis du i dag har 1.000 Mbit/s bredbånd via kabel-tv eller fiber og på ingen måde kan undvære lynhurtigt bredbånd, så er mobilt bredbånd med 4G ikke den rette løsning. Hastighederne vil være markant lavere – for manges vedkommende formentlig under eller omkring 100 Mbit/s.

Hastighederne på 5G er dog langt mere konkurrencedygtige. Ingen teleselskaber tilbyder dog endnu SIM-kort til datadeling, der virker med 5G. Når det sker, vil denne løsning være langt mere attraktiv for dem, der stiller høje krav til deres internetforbindelse.

Hvor gode hastigheder du kan få med mobilt bredbånd, afhænger af dækningen hos det pågældende teleselskab hjemme hos dig. Lokale forhold har stor betydning for, hvor god 4G-dækning der er. Du kan se, hvordan danskerne oplever teleselskabernes dækning i din kommune her.

Hvis du til gengæld har et gennemsnitligt internetforbrug og blot har brug for en stabil og hurtig nok internetforbindelse til at kunne streame film og serier og surfe på internettet fra mobil og computer, så er dette en rigtig god løsning.

Se også: Find det bedste mobilabonnement her

Mere til stoffet

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 23/7/2021 gik vi videre med en vinkel på Danskerne bruger massevis af data i bilen på vej på ferie – Artiklen kan læses her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.