Få det bedste bredbånd til gaming

På jagt efter det optimale internet til spil? Her finder vi det bedste bredbånd til gaming og giver gode råd til dig, så du har en fordel i online multiplayerspil.

Få det bedste bredbånd til gaming

Går du op i online gaming og vil gerne have den bedst mulige oplevelse? Så er det vigtigt at sætte fokus på din internetopkobling, der nemt kan afgøre om du vinder eller taber. Her er vores guide til det bedste bredbånd til gaming samt tips og råd til, når du skal spille online.

Hvilken type bredbånd er bedst til gaming?

Der findes flere forskellige typer bredbånd, som man kan tegne abonnement på i dag. De mest populære er bredbånd via mobilt bredbånd, bredbånd via kabel-tv (Coax) og bredbånd via fiber.

Spiller du spil på online, hvor der skal reageres hurtigt, såsom FPS-spil, er det vigtigt med det rigtige bredbånd. Det bedste bredbånd til gaming er den internetopbling, der giver mindst forsinkelse samt den bedste stabilitet. Download- og uploadhastigheder har sjældent den store indflydelse på gamingoplevelsen, medmindre resten af husstanden er med at til presse jeres bredbånd og skabe et flaskehalsproblem.

Hurtig internet er dog med til at sikre det bedste mulige billede og jo bedre gamerskærm, du har, desto bedre internet er nødvendigt for at sikre den bedste oplevelse på gamerskærmen.

Fiberbredbånd

Den nyeste teknologi på markedet finder man i fiberbredbånd, og det er uden tvivl også dette, der er det bedste valg til gaming. Her transporteres data gennem lyslederkabler, hvilket giver optimal hastighed og det påvirkes ikke på samme måde af belastningen på netværket. Desværre er det endnu ikke alle husstanden i Danmark, der kan få fiberbredbånd.

Bredbånd gennem kabel-tv

Derimod er bredbånd via kabel-tv noget mere udbredt. Bredbånd via kabel-tv er også et godt valg til gaming, selvom man sjældent kan opnå helt samme lave latenstider som med fiber. Det burde dog ikke være et problem, at komme under de 30 millisekunder, der skal til for at opnå den bedste oplevelse. Selvom dette bredbånd svinger i hastighed efter belastningen på netværket, er det stadig stabilt.

Mobilt bredbånd

Til sidst har vi mobilt bredbånd, der anvender et mobilnetværk for at oprette forbindelse til internettet. Kort fortalt er mobilt bredbånd meget sjældent en god løsning, når der skal spilles online. Medmindre du befinder dig et sted, hvor der sidder for eksempel en 3.500 MHz 5G-antenne i nærheden, er du meget bedre stillet med fiberbredbånd eller bredbånd gennem kabel-tv. Typisk har mobilt bredbånd en større forsinkelse samt er mere ustabilt.

Læs også: Er mobilt bredbånd godt til gaming?

Husk at tænke på prisen

Når du køber bredbånd, der skal bruges til online gaming, skal du selvfølgelig også tage prisen med i vurderingen. Godt nok er fiberbredbånd bedst, men det er typisk også en hel del dyrere. Man får meget mere for pengene med bredbånd via kabel-tv, som samtidig fungerer rigtig godt til gaming.

God råd, når du skal spille på nettet

Med valget af et godt bredbånd til gaming, er du godt på vej til mange sejre online. Inden du kaster dig ud i det, så er der nogle gode råd.

Selvom kabler er irriterende og Wi-Fi er smart, er det altid bedre med et kablet forbindelse. Man kan altid regne med den kablede forbindelse og forsinkelsen som Wi-Fi giver vil blive undgået.

Har du ikke mulighed for at bruge et kabel, skal du sørge for at bruge netværksudstyr af en høj kvalitet. Du kan læse meget mere om valg en routere og de bedste mesh-systemer her.

Se også: Guides til internetopkobling