Telenor Fri Familie er en dyr løsning!

Telenor giver familierabat og annoncerer med Fri Tale, 1 GB og Fri SMS/mms fra 79,- pr. måned, og i følge Telenor burde danske familier prise sig lykkelige over det generøse tilbud... Det er næsten for godt til at være sandt - Vi har set nærmere på Telenor Fri Familie.

Telenor Fri Familie er en dyr løsning!

Telenor Fri+ Familie giver danske familier mulighed for, at samle familiens mobilabonnementer på én mobilregning hos Telenor og dermed opnå familierabat ud fra tesen; Jo flere familiemedlemmer, des større samlet rabat. Umiddelbart lyder det bekvemt og billigt, men det gode tilbud kan blive en dyrekøbt erfaring for de aller fleste.

 

Sådan er Fri+ Familie skruet sammen

Familiemedlemmerne kan vælge mellem tre mobilpakker med henholdsvis; 1 GB, 5 GB eller 20 GB Data (De tre pakker har Fri Tale og Fri SMS/mms som standard). Telenor lægger op til, at man vælger mobilpakken, der passer bedst til det enkelte familiemedlems behov. I følge Telenor er en Familie – To til seks personer på én mobilregning.

Basispriserne på de tre mobilpakker

  • Fri Tale, 1 GB Data & Fri SMS/mms koster 179,- /md.
  • Fri Tale, 5 GB Data og Fri SMS/mms koster 199,- /md.
  • Fri Tale, 20 GB Data og Fri SMS/mms koster 299,- /md. (Inkl. musiktjenesten Wimp).

Rabatordningen

  • For det første familiemedlem betales fuld basispris (179, 199 eller 299,- /md.)
  • Familiemedlem nr. 2 får 50,- rabat og betaler; 129, 149 eller 249,- /md.
  • Familiemedlem nr. 3, 4, 5 og 6 får 100,- rabat og betaler; 79, 99 eller 199,- /md.

– Telenor annoncerer bedste pris på; Fri Tale, 1 GB og Fri SMS/mm til 79,- /md.
Den bedst mulige effektive pris pr. familiemedlem er imidlertid 104,- /md.
(179 + 129 + 4 * 79 / 6 = 104).

Se også: Sammenlign priser på telefoner

 

Telenor Fri Familie er ikke familievenligt

Telenor Fri Familie henvender sig først og fremmest til ekstremt snaksagelige familier og hjem fulde af sludrechatoller. Telenor tager ikke hensyn til, at familiemedlemmerne er individuelle mennesker med individuelle behov; at børn og teenagers har et relativt begrænset samtaleforbrug, men et betydelig dataforbrug, at mange i alderssegmentet 50+ og seniorer i sær, har et betydelig samtaleforbrug og kun et meget begrænset dataforbrug.

En meget dyr familiepakke
En familie på fire kan, med Telenor Fri Familie, få en samlet årlig mobilregning på op til 11.300,-. Det er ca. 6.000 kroner mere end de billigste familiepakker/kombinationer af individuelle mobilpakker på markedet, som muliggør billig telefoni til familien.

Fri+ Familie fra Telenor tager ikke hensyn til danskernes faktiske mobilforbrug og forskelligartede behov, og egner sig derfor dårligt til danske familier. Seneste telestatistik (2. kvt. 2013) fra Erhvervsstyrelsen viser bl.a at 61 procent af danskerne har et månedligt samtaleforbrug på mindre end 5 timer.

Konklusion
Uagtet Telenors rabatter, som ved første øjekast virker generøse, risikerer de fleste danske familier – med Telenor Fri Familie -, at betale unødvendig meget for mobilforbrug, de aldrig bruger. Det har absolut ingen værdi, at få store rabatter på noget man ikke benytter. Danske familier opnår størst bekvemmelighed og den billigste mobilregning ved, at samle familien i et selskab, der har relevante mobilpakker, fornuftige priser og gode familiefordele.

Se de bedste familiepakker på markedet