dyre mobilabonnementer

Dyre telefoner får kunderne til at vente med at købe nyt

Endelig er telefonen betalt af og du kan nyde den uden at skulle betale et beløb i afbetaling hver måned. Men kan du nu også nyde den? For så snart du åbner et blad eller en hjemmeside, er der reklamer for de nye lækre telefoner, alle de store producenter har sendt på markedet i mellemtiden. Og de lokker! Køb mig, siger de, men gør du som flere og flere smartphone-ejere, så lytter du ikke. I stedet beholder du den gamle telefon, faktisk længere end nogensinde.

 

Vi har vores mobil i næsten tre år inden vi køber ny

Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man skal tro amerikanske HYLA Mobile Incs nyeste statistik. HYLA Mobile Inc er et trade-in-selskab for mobile enheder, og de kan fortælle, at mobilejerne beholder deres telefoner i længere tid end det tidligere har været tilfældet.

I dag beholder man gennemsnitligt en mobil i 2,83 år. Ser vi tilbage på 2016, var det tal 2,39 år. Ser vi bare på iPhones, er den gennemsnitlige levetid for en telefon endnu længere, nemlig 2,92 år.

Se også: Priser på populære mobiltelefoner

 

Mobiltelefonerne er blevet dyrere

Som hovedårsager til udviklingen nævner både HYLA og Wall Street Journal to ting. Dels at telefonerne er blevet dyrere, så der skal mere til, før man vil skifte sin dyre telefon ud. Dels at afbetalingsaftalerne og rabatter er blevet færre, samt sværere og mindre fordelagtige for kunderne at have med at gøre, så flere er nødt til at betale fuld pris for telefonen.

Teleanalytiker Jeffrey Moore mener også, at især færre og dårligere muligheder for at få en afbetalingsløsning på en ny telefon gør, at mange venter med at opgradere. Samtidig mener han, at har man først betalt en meget dyr telefon via afbetalinger, er man ikke meget for at starte forfra med det samme med en ny telefon.

Det er måske tilfældet i USA, men i for eksempel Danmark er der stadig fordelagtige afbetalingsmuligheder og gode rabatter på mobiltelefoner, i hvert fald hos teleselskaberne.

Se også: Køb mobiltelefoner med rabat

 

Mobiltelefoner til over 10.000 kroner

Når det gælder priser, så er telefoner rigtig nok blevet dyrere. For eksempel koster iPhone i dag let 10.000 kroner og selv Huawei, der har fremstået som et rigtig value for money-selskab med forholdsvis lave priser på high end mobiler, satte prisen på Mate 20 Pro op med 1.500 kroner sammenlignet med forgængeren Mate 10 Pro.

Mate 20 Pro er dog stadig langt fra 10.000 kroner med en pris på 7.500 kroner, men det er alligevel et markant prishop, Huawei kommer med.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Skriv et svar