Duel: Billige 4G mobiler

LG Leon 4G og Huawei Ascend Y550 er blandt de bedste af de helt billige mobiler. Fælles for dem begge er, at de har 4G, hvilket er rigtig positivt for så billige mobiler. Y550 har for eksempel en mindstepris på pænt under 1.000 kroner.

Når jeg bliver spurgt, hvilken 4G mobil man skal gå efter, hvis man er ude efter en hurtig 4G mobil til en lav pris, så er Leon 4G og Ascend Y550 ofte med på top 5 listen. Her kan du få overblik over, hvordan de to mobiltelefoner med 4G præsterer generelt og ikke mindst over for hinanden.

Under sammenligningen kan du også se pris og bedste tilbud for 4G mobilerne samt læse, hvilken af de to mobiler jeg anbefaler.

 

y550-vs-leon-4g

 

LG Leon 4G med Android 5.0

Kigger man på dataopkoblingen med 4G vil man se, at de begge scorer 8/10 i karakter. De kan begge komme op på 150 Mbit/s i teoretisk hastighed med 4G. Der er dog en lille forskel, nemlig at Y550 har 3G med hastigheder op til 42 Mbit/s, mens Leon 4G har 3G med 21 Mbit/s. Det er dog en forskel, der er så lille, at den ikke betyder noget i praksis.

Et vigtig parameter for mange, når man køber ny mobil er også kameraet. Her er de to næsten lige gode. Leon 4G har mulighed for at optage video i fuld HD, mens Y550 kan optage i HD. Til gengæld har Y550 2 megapixel at lege med til selfies, men Leon 4G kun har VGA kamera. Selfies med LEon 4G vil med andre ord ikke blive gode.

Leon 4G brillerer derimod med Android 5.0, der er et stort spring frem i forhold til Android 4.4, der er er i Y550. Den udgave af Android betyder en del for brugeroplevelsen.

Konklusion

Selvom Ascend Y550 samlet set giver mest for pengene, da den er cirka 300 billigere i mindste pris sammenlignet med LG Leon 4G, så vil jeg anbefale Leon 4G. Det skyldes hovedsageligt, at den kommer med Android 5.0, som jeg synes giver et pænt løft i forhold til tidligere versioner af Android.

At Y550 alligevel også scorer 8/10 i brugervenlighed skyldes, at den kommer med mulighed for Simple UI, en forsimplet brugerflade, der er optimeret til ældre.

Generelt er de to mobiler ellers meget tæt på hinanden.

Priser for de to 4G mobiler

LG Leon 4G har en bedste mindste pris på – se tilbuddet her.

Sammenlign priser på LG Leon 4G.

 

Huawei Ascend Y550 har en bedste mindste pris på 865 kroner – se tilbuddet her.

Sammenlign priser på Huawei Ascend Y550.