Disse abonnementer virker på Telias 5G-netværk

5G vil være tilgængeligt for en halv million af Telias kunder, når teleselskabet åbner for 5G-netværket i uge 40 i København og Aalborg.

Disse abonnementer virker på Telias 5G-netværk

Telia har løftet sløret for, hvilke abonnementer der vil give adgang til Telias 5G-netværk, der åbner i løbet af uge 40.

Det er blandt andet de populære abonnementer SMART50, ONE, ONEMORE og ONEWORLD WORLD, der er ’5G ready’ – altså som giver adgang til de nye 5G-antenner.

Også erhvervsabonnementerne One Pro og Onemore Pro giver adgang til Telias 5G-netværk. Telia udbyder pt. følgende ’5G ready’-abonnementer på dets hjemmeside:

  • SMART50: Fri tale og 50 GB data (13 GB i EU) for 199 kroner
  • ONE til 1 person: Fri tale og fri data (16 GB i EU) for 249 kroner
  • ONE WORLD til 1 person: Fri tale og fri data (20 GB i EU, USA, Thailand og Tyrkiet) for 299 kroner
  • ONEMORE: Tilkøb af ekstra bruger til ONE-abonnement for 119 kroner
  • ONEMORE WORLD: Tilkøb af ekstra bruger til ONE WORLD for 149 kroner
  • SMART15 PRO (erhverv): Fri tale og 15 GB (12 GB i EU) for 149 kroner
  • ONE PRO til 1 person (erhverv): Fri tale og 1.000 GB data (20 GB i EU) for 249
  • ONEMORE PRO (erhverv): Tilkøb af ekstra bruger til ONE PRO for 119 kroner

Ifølge teleselskabet vil det give knap en halv million eller en tredjedel af Telias mobilkunder adgang til 5G. Det må så også betyde, at de resterende cirka 900.000 af i alt 1,4 millioner mobilkunder ikke får adgang til 5G, før de køber et 5G-abonnement.

Telia oplyser desuden, at der ikke vil være mulighed for at tilkøbe 5G-adgang, hvis man har et abonnement, som ikke giver 5G-adgang. Vil du være klar til 5G, når Telia tænder på netværket i København og Aalborg i uge 40 (slut september/start oktober), er du altså nødt til at skifte til et nyt abonnement.

Læs også: Hvorfor er det nylancerede 5G så langsomt? Her er svaret

Først med 5G-roaming i Norden

Da Telia opererer i hele Norden, kan teleselskabet også – som det første – give kunder adgang til at koble på alle de nordiske landes 5G-netværk. Det inkluderer med al sandsynlighed landene Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Efter 5G-netværket er åbnet i København og Aalborg, går turen til Aarhus og Odense. Derefter begynder Telia at udrulle 5G i resten af Danmark hen over de kommende år.

Se også: Find de bedste priser på abonnementer hos Telia