Dette er vigtigt at vide, inden du tager et lån 

Har du planer om at købe noget, der kræver at du tager et lån, så er der en række faktorer, som er vigtige at have styr på.

Dette er vigtigt at vide, inden du tager et lån 

Dette indhold er sponsoreret. Har du planer om at købe bolig, tage på en længere rejse eller noget helt tredje, som kræver at du tager et lån, så er der en række faktorer, som er vigtige at have styr på og sætte sig ind i, inden man låner penge. Det er en god idé at sammenligne forskellige tilbud, være opmærksom på de totale omkostninger og at have styr på privatøkonomien.

Sammenlign forskellige tilbud

Inden du beslutter dig for at tage et bestemt lån, kan du med fordel undersøge, hvilke muligheder der er på markedet for at finde frem til det, der passer allerbedst til dine behov og den situation, du står i. På bankly.dk kan man indhente en række lånetilbud ved kun at lave én ansøgning, hvilket sparer dig en masse tid, da du er fri for at søge efter tilbud hos hver enkelt bank.

Derudover får man et overblik over de forskellige tilbud, så man nemt kan sammenligne dem i forhold til renter og priser. Det er helt uforpligtende og gratis at sende en ansøgning afsted om et tilbud på et lån, og man kan i sidste ende spare penge på at afsøge markedet grundigt.

Dette skal du være opmærksom på

Der er altid gebyrer og renter i forbindelse med et hvilket som helst lån, og det er vigtigt at sætte sig godt ind i dem, inden man låner penge. Et vigtigt tal at kigge på er ÅOP, som står for de årlige omkostninger i procent. Det angiver nemlig de totale omkostninger, som der er ved at tage lånet, og det er inklusiv renter og gebyrer.

Man kan desuden trække renter fra i skat, så det er også en faktor, som man kan bruge, når man sammenligner lån fra forskellige udbydere.

En anden god huskeregel er, at man kun kan regne med de tal, som banken kommer med til din konkrete ansøgning, da omkostningerne afhænger af din privatøkonomi, arbejdsforhold og eventuelt personlige aspekter.

Styr på økonomien

Det giver altid ro i maven og overskud at have styr på sin privatøkonomi, og det behøver ikke at være så svært at skabe sig et overblik. Ved at lægge et simpelt budget kan man let holde styr på sin indkomst, sine faste udgifter, og hvor meget man har at gøre med på forskellige poster som mad, tøj, rejser osv.

Med et budget er det langt nemmere at slette unødvendige omkostninger, så dit rådighedsbeløb bliver større, hvilket gør det både nemmere og billigere at låne penge i banken.

Se også: De bedste advertorials