Det bedste tip til bedre mobildækning

Døjer du ofte med dårlig mobildækning og langsom mobildata? Frygt ikke, vi er her for at hjælp. Læs vores bedste tip til bedre mobildækning.

Det bedste tip til bedre mobildækning

Tabte opkald, skrattende opkald, ingen mobildækning, mobilhuller, langsomt mobildata – vi kender det alle sammen. Har du dagligt problemer med mobildækningen, er der ofte hjælp at hente. I denne guide giver vi dig vores bedste tip, til at opnå en bedre mobildækning.

Vælg mobilnetværk med omhu

Afgørende for din oplevelse med mobildækningen er dit valg af mobilnetværk. I Danmark har vi generelt en rigtig god mobildækning, men det betyder ikke, at der ikke kan være udfordringer med det og steder med dårlig mobildækning. Selvom vi lever i 2024 med femte generations mobilnetværk (5G) er signalet mellem antenne og mobiltelefon et følsomt et.

Netværkssignalet har sjældent en fri og lige vej til din mobiltelefon – og forhindringer på dets vej er afgørende for signalstyrken du oplever. Det kan være bygninger, bakker, vinduer, moderne isolerede huse og meget andre, der påvirker signalet negativt. Alle disse forhindringer giver i sidste ende dig dårligere mobildækning.

Se også: Sammenlign priser og indhold i mobilabonnementer

Mobildækningen i virkeligheden

Du har måske allerede kigget grundigt på teleselskaberne dækningskort og valgt dit netværk ud fra det, men oplever stadig problemer med dækningen? Det traditionelle dækningskort tager ikke højde for forhindringer i landskabet, der påvirker dit mobilsignal. Derfor kan der være stor forskel på den forventede dækning og virkelighedens dækning.

Men hvad kan du så gøre for at få bedre mobildækning? Læs vores bedst tip til bedre mobildækning nedenfor.

Mobilkundernes oplevelser med mobildækningen

Skal man vide hvordan dækningen er i bestemt område, har et godt tip altid været af spørge naboen, familie og bekendte, der har erfaringer med det. Brugernes erfaringer med mobildækningen er guld værd, når du er på jagt efter bedre mobildækning.

Derfor har vi udviklet dækningskort på Danmarks tre mobilnetværk, baseret på kundernes og brugernes erfaringer med dækningen. Her giver tusindvis af danskere der mening om mobildækningen i et bestemt postnummer.

I nedenstående boks kan du blot indtaste din by, bydel, postnummer og kommune, hvorefter du får en liste over mobilnetværk fordelt efter hvor god dækningen er i området (højere score, bedre dækning):

Brug ovenstående i kombination med teleselskabets dækningskort og naboens gode råd, og du er godt på vej til den bedste mobildækning hvor du bor.

Deltag i undersøgelsen – det tager 1 minut

Flere end 13.000 danskere har allerede deltaget i undersøgelsen. Se og læs mere om vores undersøgelse med mobildækningen i Danmark, som vi meget gerne vil have at du også deltager i. Jo flere der deltager i undersøgelse, desto mere retvisende billede kan vi give dig og andre, der søger efter bedre mobildækning.

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.

Se også: Tips til bedre mobilabonnement