Derfor dur din mobil ikke som dashcam i bilen

Bruger du din mobiltelefon som dashcam i bilen? Det bør du ikke gøre - læs her, hvorfor mobilen ikke dur som bilkamera, når du vil optage ude i trafikken.

Derfor dur din mobil ikke som dashcam i bilen

Har du en spritny mobiltelefon med et fantastisk kamera, der laver optagelser af højeste kvalitet? Og bruger du denne mobil som bilkamera til at optage trafikken, når du kører? Det bør du kraftigt overveje at stoppe med – der er nemlig flere årsager til, at din mobil ikke dur som et bilkamera.

Og hvilke årsager er så det, tænker du?

Først og fremmest kan din mobil ikke optage i længere tid ad gangen. Hvis du skal filme en længere tur, risikerer du derfor at løbe tør for plads på mobilen. Og modsat rigtige dashcams kan mobilen ikke loop-recorde – altså starte forfra og optage oveni den tidligere optagelse.

En anden og nok så vigtig grund er, at du ikke lader mobilen sidde i din bil, og at den ikke starter med at optage automatisk. Du skal altså huske at slå den til, og glemmer du det, er det bare ærgerligt. Her er fordelen ved et rigtigt dashcam, at det starter automatisk, når du kører – og du kan sågar have det til at sidde i bilen døgnet rundt, så det også optager om natten og dermed virker præventivt mod hærværk.

Og så er der også lige det med prisen. Det virker lidt dumt at bruge en telefon til mange tusinde kroner til at optage trafikken med, når nu det er muligt at købe et rigtig godt dashcam til under 1.000 kr. Og selv hvis du køber et af de bedste dashcam på markedet, kommer du ikke til at betale meget mere end 2.000 kr.

 

Overvej at købe et rigtigt dashcam i stedet

Vil du optage trafikken, bør du derfor overveje at købe et rigtigt dashcam i stedet. Du kan bl.a. købe billige dashcams online hos Dcams, der fører et bredt udvalg af bilkameraer.

Her finder du nogle af de bedste dashcams på markedet, som kan købes for mellem nogle få hundrede kroner og op til et par tusinde. Så kan du få fremragende billeder af trafikken – og holde din mobil i lommen.