sony xperia xz1 compact test pris

De bedste små telefoner – se de eneste tre på det danske marked

Udvalget af små telefoner bliver mindre og mindre, særligt hvis man samtidig ønsker en mobil, der også er god. Der er dog enkelte fremragende små mobiltelefoner på det danske marked. De bedste små mobiltelefoner – guide og sammenligning af priser.

iPhone SE, den lille mobil fra Apple med skærm på 4 tommer, har stort set siden lanceringen været en af de mest populære iPhones. Derfor ventede mange, at Apple forlængst ville være kommet med en opdateret udgave, men det er ikke tilfældet. Faktisk er de i stedet kommet med stadig større telefoner. Hvad årsagen er til, at Apple ikke er kommet med en opdatering til iPhone SE, har Apple ikke oplyst, men måske Apple ikke kan hente samme fortjeneste på den som på de langt dyrere iPhones. iPhone SE er nemlig ikke bare den mindste iPhone – det er også den billigste.

Det er heller ikke fordi, de andre mobilproducenter spytter små mobiltelefoner ud på markedet og mange af dem, der er derude, er dårlige. Der er dog enkelte rigtig gode små mobiltelefoner.

 

Bedste lille mobiltelefon – guide og priser

#1 Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ1 Compact måler 129 x 64 x 9.3 mm. Den har skærm på 4,6 tommer med god skarphed, et fantastisk godt kamera, hurtig brugerflade, rigtig god batteritid og hurtig 4G. Antennekvaliteten er ikke for god.

Bedste pris: Fra cirka 2.600 kroner

Se også: Sammenlign priser på Sony Xperia XZ1 Compact

 

#2 Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact måler 129 x 65 x 9.5 mm. Den har god skærm på 4,6 tommer og et fint lille format rent fysisk. Har et godt kamera, hurtig 4G og hurtig brugerflade og fin batteritid. Har dårlig antennekvalitet.

Bedste pris: Fra cirka 2.000 kroner
Se også: Sammenlign priser på Sony Xperia X Compact

 

 

#3 iPhone SE
iPhone SE måler 123.8 x 58.6 x 7.6 mm og er den mindste mobil i guiden. Den har skærm på 4 tommer med det, der svarer til HD-opløsning. Den har fornuftig hastighed i brugerfladen. Kameraet er på det jævne og batteritiden og antennekvaliteten er ikke så god.

Bedste pris: Cirka 2.500 kroner

Se også: Sammenlign priser på iPhone SE

 

Hvornår er en mobil lille?

Telefonerne i denne guide er under 130 mm i længden og vi skal ned i denne størrelse for at kunne kalde en mobil lille. Det er de færreste telefoner, der kommer under denne længde. Selvom der er telefoner med skærm på 4,7-5 tommer, som nogle måske nok synes er småt, så er selve disse telefoner i de fleste tilfælde ret store.

Faktisk er der ikke andre mobiltelefoner – i hvert fald når vi taler smartphones – på det danske med længde under 130 mm end de telefoner, der er i guiden her.

Se også: Sammenlign priser på alle aktuelle mobiltelefoner

 

Guide til små mobiltelefoner, december 2018

Guiden til de bedste små mobiltelefoner er fra december 2018. Rangeringen er baseret på test foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk og telepristjek.dk. De tre telefoner i guiden kommer fra Sony og Apple.

Den dyreste telefon i guiden koster cirka 2.600 kroner, mens den billigste koster cirka 2.000 kroner. Du kan altså spare cirka 600 kroner ved at vælge den billigste.

Se også: Prissammenligninger af små mobiltelefoner