De bedste sikkerheds- og overvågningskameraer til smart home

Et sikkerhedskamera til smart home kan øge trygheden i hjemmet og tilbyde praktiske funktioner. Her er de bedste smarte overvågningskameraer.

De bedste sikkerheds- og overvågningskameraer til smart home

Sikkerheds- og overvågningskameraer i hjemmet, kolonihaven eller feriehuset kan give tryghed og være meget værdifuldt, hvis et indbrud skal dokumenteres. Derudover giver flere af de smarte sikkerhedskameraer til smart home nogle meget praktiske funktioner. Her i artiklen kan du se dem fem bedste af dem.

Læs også: Simkort til alarm, GPS-tracker og varmepumpe

Hvad kan et smart home-overvågningskamera?

Overvågningskameraer med opkobling til internettet er ikke en ny ting, men kom til længe inden smarte hjem blev mere udbredt. I takt med at det er udbredt at udstyre hjemmet med smarte produkter, er overvågningskameraerne også blevet smartere med dertilhørende smartphone-apps, streaming og sikkerhedskopiering af kameraet i skyen.

Mange af disse nye kameraer kommer med smarte funktioner og meget let installation, da de drives af batterier med lang batteritid. De er ofte udstyret med kunstig intelligens, der kan identificere personer, dyr og biler og andet. Det betyder, at man kun får notifikationer efter behov. De kan også have funktioner som nattesyn, spotlys, alarm, dørklokke, tydelig videooptagelse i 2K eller 4K og 2-vejs kommunikation via indbyggede højtaler og mikrofon.

Se også: Test af smart home-udstyr

Bedste overvågningskamera til det smarte hjem

Google Nest Cam

Googles Nest Cam på batteri er uden tvivl et af de bedste overvågningskameraer til smart home. Det optager i fuld HD ved 30 FPS og har HDR og nattesyn med infrarød. Det har en synvinkel på 110 grader, bevægelsessensor og 2-vejs lyd. Med AI kan kameraet genkende personer, køretøjer, dyr, pakkepost. Her er livestreaming og hændelsesbaseret videohistorik.

Pris omkring 1.000 kroner per kamera.

Se aktuelle pris på Google Nest Cam

TP-Link Tapo C420S2

Med Tapo C420S2 får man alt ovenstående, men med en endnu bedre videokvalitet og flere indstillinger og tilpasningsmuligheder. Dette smarte kamera optager i 2K-opløsning, har op til 180 dages batteritid og har indbygget spotlys og alarm/sirene samt mulighed for lokal lagring med microSD-kort. Dette kamera virker også med smarte platforme som Google Home og Amazon Alexa.

Vejledende pris for en pakke med to samt bridge er 1.999 kroner. TP-Link Tapo C420S2 kommer til Danmark snart.

Se aktuelle pris på TP-Link Tapo C420S2

Google Nest Doorbell

En dørklokke som overvågningskamera? Ja, den er god nok. Googles Nest Doorbel minder meget om deres Nest Cam, men kommer med meget praktiske funktioner. Den er både en almindelig dørklokke, men også en opkoblet en, som lader dig se og snakke med personer, der ringer på din dør, selvom du ikke er hjemme. Her er også bevægelsessensor, 2-vejs lyd, nattesyn, genkendelse af personer, køretøjer, dyr, pakkepost samt livestreaming og hændelsesbaseret videohistorik. Dette kamera er også på batteri og er meget let at installere.

Google Nest Doorbell koster omkring 800 kroner.

Se aktuelle pris på Google Nest Doorbell

Arlo Pro 4

Arlo Pro 4 understøtter 2K-opløsning med HDR og fungerer både indendørs og udendørs. Kameraet har en linse med 130 graders synsfelt og en batteritid på 3-6 måneder. Kameraet har også indbygget spotlight og nattesyn, som lyser motiver op i mørke.

Når kameraet får øje på mennesker, køretøjer, dyr eller pakker, får man en besked via appen. Kameraet taler sammen med Apple HomeKit, Alexa og Google Home.

Arlo Pro 4 koster fra 1.600 kroner per kamera.

Se aktuelle pris på Arlo Pro 4

TP-Link Tapo C310

Overvågningskameraet Tapo C310 er det absolut billigste på vores liste, men er med, da man får ekstremt meget for pengene. Dette kamera har bevægelsessensor, smarte notifikationer, 2-vejs lyd og mulighed for lokal lagring af video, nattesyn, alarm/sirene, spotlys og virker med både Google Home, Amazon Alexa og Tapos egen gode app.

TP-Link Tapo C310 koster fra 300 kroner

Se aktuelle pris på TP-Link Tapo C310