De bedste priser på mobilopladere til iPhone og Android-telefoner

Hvilken oplader skal du købe til iPhone eller en Android-telefon fra eksempelvis Samsung, Xiaomi, OnePlus, motorola eller Google? Se priser på originale og uoriginale opladere.

De bedste priser på mobilopladere til iPhone og Android-telefoner

Mange smartphones bliver i dag solgt med kun et ladekabel og uden en strømadapter. Det er derfor op til den enkelte forbruger at købe en mobiloplader, hvis man ikke allerede har en i forvejen, der kan bruges.

Efterhånden som smartphones understøtter hurtigere og hurtigere opladning, kan det dog nemt ske, at den gamle oplader/strømadapter i skuffen ikke længere er tidssvarende og ikke kan oplade den nyindkøbte iPhone eller Android-telefon ved maksimal hastighed.

Men hvilken oplader skal du så købe? Vi guider dig her til de bedste opladere til alle de populære smartphonemærker.

Se også: Test af tablets og gadgets

Priser på originale opladere til iPhones

Apples iPhones har en Lightning-port og bruger derfor også et ladekabel med Lightning-stik i den ene ende. Alt efter hvor ny en iPhone man har, er der i den anden ende af ladekablet enten det klassiske USB-A-stik eller det nyere og mere moderne vendbare USB-C-stik.

Originale Apple-opladere med USB-C

Siden iPhone 12-serien har Apple inkluderet et USB-C til Lightning-kabel i salgsæsken. Har du derfor en iPhone 12 eller nyere iPhone, har du med al sandsynlighed brug for en USB-C-oplader.

Apples USB-C-strømadaptere til iPhones fås med understøttelse af to forskellige effekter: 18 watt eller 20 watt. 20 watt-opladeren er ofte billigere end 18 watt-opladeren – og også en lille smule hurtigere – og vi vil derfor anbefale at købe den.

Originale Apple-opladere med USB-A til ældre iPhones

Ældre iPhones, til og med iPhone 11-serien, kom med ladekabler med Lightning i den ene ende og USB-A i den anden ende. Har du en ældre iPhone, har du formentlig også et ladekabel liggende, der går fra Lightning til USB-A. Derfor bør du købe en USB-A-oplader fra Apple, medmindre du siden har skiftet kablet ud til et nyere Lightning til USB-C-kabel.

Bemærk, at opladerne med USB-A er langsommere end dem med USB-C. Du kan derfor forvente langsommere opladning med disse opladere.

Skal du udskifte både ladekabel og strømadapter til en ældre iPhone, opfordrer vi til at købe en USB-C-strømadapter og et USB-C til Lightning-kabel. Dette vil fortsat virke med ældre iPhones.

Opladere til Samsung, OnePlus, Google, Xiaomi og motorola

Alle andre producenter af Android-telefoner bruger ét og samme ladestik: USB-C. De kan dog anvende forskellige proprietære ladeteknologier. Mange af producenterne understøtter den universelle USB-ladeteknologi kaldet USB PD (Power Delivery), som gør, at en oplader til forskellige smartphones og endda også bærbare computere ofte kan lynoplade mange forskellige smartphones.

Originale USB-C-opladere til Android-smartphones

Nedenfor kan du se et bredt udvalg af originale USB-C-opladere til Android-telefoner fra producenter som Samsung, Google, OnePlus og Xiaomi.

Uoriginale USB-C-opladere til Android-telefoner

Til en Android-telefon er der ofte ingen grund til at købe en original oplader, da man ofte kan opnå lynopladning via USB PD-teknologien. Flere af disse opladere er så kraftige, at de snildt kan oplade en bærbar computer. Her er fire bud på gode og hurtige USB-C-opladere med USB-PD: