De bedste og mest anbefalede Nokia-telefoner

Hvilke Nokia-smartphones er bedst? Vi har fundet de bedste mobiler fra Nokia, der passer til selv det mindste mobilbudget.

De bedste og mest anbefalede Nokia-telefoner

Hvilken Nokia-mobil er det bedste køb? Da Nokia-brandede smartphones vendte tilbage i 2016, var det spørgsmål relativt nemt at svare på, da Nokia kun havde en håndfuld telefoner i porteføljen.

I dag spytter HMD Global – det finske firma, der sælger Nokia-telefoner – et hav af modeller ud. Det kan derfor være svært at skelne de mange forskellige Nokia-modeller fra hinanden – især efter at der er begyndt at komme efterfølgere til mange af modellerne.

Nokia fokuserer hovedsageligt på telefoner i mellemklassen og i den lave ende af prisskalaen. Der har dog også været enkelte forsøg på topmodeller fra Nokia, så lad os se, hvad Nokia har at byde på, hvis du er på udkig efter nogle af de bedste mobiler fra Nokia.

Se også: Sammenlign priser på de bedste telefoner fra Nokia

1. Nokia 5.3

Nokia 5.3 er en af Nokias nyere mellemklassemobiler. Her får du en 6,55 tommer HD-skærm af IPS-typen.

Telefonen drives af et Snapdragon 665-chipset, som klarer dagens gøremål helt fint. Dertil finder du 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Nokia 5.3 er udstyret med hele fire bagkameraer: 13 megapixel vidvinkel med en blænde på f/1,8, 5 megapixel ultravidvinkel, en 2 megapixel makrosensor og 2 megapixel dybdesensor. Foran sidder et 8 megapixel selfiekamera.

Batteriet har en fornuftig størrelse på 4.000 mAh. Det, kombineret med Android 10 og den ikke så strømhungrende processor, bør give telefonen en relativ god batteritid.

Pris for Nokia 5.3: Fra cirka 1.400 kroner. Sammenlign priser på Nokia-telefoner

2. Nokia 7.2

Hvis det bliver lige en tand for billigt med Nokia 5.3, kan du gå skridtet videre til Nokia 7.2. Her får du en 6,3 tommer Full HD-skærm, som understøtter HDR10.

Chipsettet er det tilsvarende Snapdragon 660, som hører til i mellemklassen. Dertil der også er 64 GB udvidelig lagerplads og 4 GB RAM at gøre godt med.

Nokia 7.2 byder på fire bagkameraer: En 48 megapixel primær sensor med vidvinkel og en blænde på f/1,8 med hurtig autofokus, en 8 megapixel sensor med ultravidvinkel og en blænde på f/2,2 og til sidst en 5 megapixel dybdesensor med en blænde på f/2,4.

Nokia 7.2 er også udstyret med Zeiss-linser, Bluetooth 5.0, Gorilla Glass 3, en glasbagside og et batteri på 3.500 mAh.

Pris for Nokia 7.2: Fra cirka 1.900 kroner. Sammenlign priser på Nokia-telefoner

3. Nokia 8.3 5G

Den mest interessante og den klart bedste Nokia-smartphone på nuværende tidspunkt er Nokia 8.3 5G, som blev præsenteret i marts 2020. Det er den første 5G-smartphone fra Nokia. Faktisk er det en af de smartphones, der understøtter allerflest 5G-frekvensbånd på nuværende tidspunkt.

Nokia 8.3 5G har en 6,8 tommer Full HD IPS-skærm og drives af det relativt hurtige Snapdragon 765G-chipset – samme som i OnePlus Nord. Den billigste variant kommer med 6 GB RAM og 64 GB lagerplads, som kan udvides med microSD-kort.

Nokia 8.3 5G har hele fire bagkameraer: et 64 megapixel primært kamera med en blænde på f/1,9, 12 megapixel med ultravidvinkel og en blænde på f/2,2, et 2 megapixel makrokamera og en en 2 megapixel dybdesensor – alle med Zeiss-linser. Foran sidder et 24 megapixel selfiekamera.

Telefonen gemmer på et 4.500 mAh batteri, så der skulle være strøm til mere end dags brug.

Bemærk, at Nokia 8.3 5G endnu ikke kan købes, men at den skulle være lige på trapperne.

Pris for Nokia 8.3 5G: Fra cirka 4.500 kroner. Sammenlign priser på Nokia-telefoner

Bedste køb af Nokia-telefoner, august 2020

Guiden til bedste køb af Nokia-telefoner er fra august 2020. I guiden finder vi telefonerne Nokia 5.3, Nokia 7.2 og Nokia 8.3 5G.

Hvor Nokia 8.3 5G er det bedste nyere bud fra Nokia på en telefon, der nærmer sig flagskibterritorium takket være blandt 5G-understøttelse, er Nokia 7.2 en god løsning, hvis du bare vil have en billig og velfungerende smartphone. Nokia 5.3 kan være en god løsning til dig, der har et meget beskedent smartphoneforbrug, og som primært sender beskeder, ringer og tjekker Facebook i ny og næ.