bedste mobil til at optage video

Test: De bedste mobiltelefoner til at optage video med

Alle mobiltelefoner i dag kan optage videoer, der både kan bruges i privat øjemed og professionelt til arbejde, men hvilken mobil er bedst til at optage video – både når det gælder billeder og lyd? -Guide til mobiltelefoner der er bedst til at optage video.

 

Mobiltelefonernes videokamera har undergået en stor udvikling de seneste år og i dag kan selv de billigste telefoner optage video i fuld HD-kvalitet.

Der er dog en række andre funktioner, der spiller ind på kvaliteten af videooptagelserne: 4K, optisk billedstabilisering, evnen til at fokusere ved bevægelser, evnen til at håndtere skiftende lysforhold og til at optage under mørke forhold, HDR, slow motion optagelser, dual-video og lyd er nogle af de ting, der spiller ind, når kvaliteten på videooptagelser film med mobiltelefoner skal bedømmes.

Se også: De bedste kameramobiler

 

De bedste mobiltelefoner til at optage video

Flere mobiltelefoner har ovennævnte funktioner og kan uden problemer optage i en billedkvalitet, der kan bruges professionelt på tv – for eksempel kan nyhedsreportere optage videoer på farten, der kan vises i nyhedsudsendelser – og private kan få videooptagelser af høj kvalitet til at vise frem på fjernsynet eller tabletten derhjemme eller til at lægge på YouTube.

 

1. Sony Xperia XZ Premium
Karakter for kamera: 10/10
Samlet karakter: 91/100
Pris fra cirka 5.600 kroner
Sammenlign priser på Xperia XZ Premium

1. Sony Xperia XZs
Karakter for kamera: 10/10
Samlet karakter: 88/100
Pris fra cirka 4.100 kroner
Sammenlign priser på Xperia XZ

2. Samsung Galaxy S8
Karakter for kamera: 10/10
Samlet karakter: 88/100
Pris fra cirka 5.400 kroner
Sammenlign priser på Galaxy S8

3. Samsung Galaxy S7 Edge

Karakter for kamera: 10/10
Samlet karakter: 88/100
Pris fra cirka 3.750 kroner
Sammenlign priser på Galaxy S7 Edge

4. Huawei Mate 9 Pro
Karakter for kamera: 9/10
Samlet karakter: 91/100
Pris fra cirka 4.800 kroner
Sammenlign priser på Mate 9 Pro

5. Sony Xperia X Performance
Karakter for kamera: 10/10
Samlet karakter: 87/100
Pris fra cirka 3.500 kroner
Sammenlign priser på Xperia X Compact

 

Sony Xperia XZ Premium er den bedste mobiltelefon til at optage video med. Den kan optage video i 4K, fokuserer hurtigt og kan fastfryse fokus på et bestemt objekt i bevægelse og dermed levere skarpe optagelser, selvom motivet bevæger sig. Xperia XZ Premium er også bedst til at til at stabilisere billedet, hvis der opstår rystelser, mens man optager. Samtidig klarer den skiftende lysforhold rigtig godt og giver også gode optagelser i mørke omgivelser uden brug af fotolys.

Endelig kan man også lave flotte slow motion optagelser med Xperia XZ Premium med 960 billeder i sekundet – også kaldet Super Slowmotion. XZs er stort set på niveau med storebror.

Samsung Galaxy S8 og S7 Edge samt Huawei Mate 9 Pro har også rigtig gode videokameraer, men billedstabiliseringen i de telefoner er ikke helt på niveau med billedstabiliseringen i Sony Xperia XZ Premium.

Se også: Sammenlign mobilpriser

 

Mobiltelefoner der er bedst til videooptagelser: Det skal du kigge efter

Der er en række tekniske betegnelser, du skal kigge efter, når du er ude efter en mobil, der skal være god til at optage video.

Billedkvalitet: 4K er den højeste opløsning, som mobiltelefoner kan optage med. Ikke alle understøtter denne billedkvalitet, men topmodellerne gør. En mobil skal mindst kunne optage video i fuld HD (1920×1080 pixel).

Optisk billedstabilisering: Optisk billedstabilisering stabiliserer videoen, mens man optager og sikrer en mere korrekt billedstabilisering end digital stabilisering, der benytter software til videostabilisering efter videoen er optaget.

HDR: HDR er en teknik, der er særligt velegnet, hvis der er store forskelle på lysforholdene på det, man optager, for eksempel hvis der er meget lyst foran og meget mørkt i baggrunden.

Slow motion optagelser: Video i slow motion kan give meget effektfulde videooptagelser.

Lyd: Nogle telefoner har retningsbestemt lydoptagelse. Det vil sige, at lyden fokuseres på den, der taler eller spiller musik i en optagelse – på den måde kan man få en bedre lyd.

Se også: Guide til de bedste smartphones

 

Sådan tester jeg videokameraet i mobiltelefoner

- Jeg tester videokameraet i mobiltelefoner under de samme forhold for at få det mest retvisende grundlag for at fælde dom over enkelte telefoner evne til at optage videoer af høj kvalitet, både når det gælder billede og lyd, Steen Jørgensen, mobilekspert på telepristjek.dk.

Når jeg bedømmer kvaliteten af videooptageren i mobiltelefoner, optager jeg videoer af de samme ting under de samme lysforhold for at få det mest korrekte bedømmelsesgrundlag. Jeg tester både videokvaliteten på både håndholdte optaglser og ved brug af stativ / tripod.

Jeg tester evnen til at stabilisere videoen ved at cykle med telefonerne hen over den samme meget ujævne overflade – telefonerne sættes fast på en til formålet særlig og hjemmestrikket mobilholder.

For at bedømme kvaliteten af lyden i videooptagelser, filmer jeg, mens jeg bevæger mig frem og tilbage foran kameraet, mens jeg taler samt ved at stå det samme sted og tale, mens der er andre lyde i lokalet. Formålet er her at teste, hvor god telefonen er til at fokusere på den ønskede lydkilde, mens lyd i omgivelserne bliver sorteret fra.

Se også: Find priser på de bedste telefoner