De bedste Bluetooth-højtalere – både trådløse og stationære

Bluetooth-højtalere kan fås som trådløse med batteri og som stationære tilsluttet strøm. Se priser på fem af de bedste trådløse og stationære Bluetooth-højtalere.

De bedste Bluetooth-højtalere – både trådløse og stationære

En Bluetooth-højtaler er blevet et stykke forbrugerelektronik, som rigtig mange danskere har stiftet bekendtskab med. Og de er da også smarte. Med en Bluetooth-højtaler har du nem adgang til god lyd, som altid er koblet til din smartphone, computer eller andet udstyr.

Bluetooth-højtalere kan fås i to typer. Der er de bærbare eller trådløse, som har været en ting, længe inden smartphones eksisterede, og så er der de stationære, som er sluttet til strøm og står fast i hjemmet. Begge typer af højtalere kan forbinde via Bluetooth, mens sidstnævnte type også har en Wi-Fi-tilslutningsmulighed, som er de stationære højtaleres primære tilslutningsfunktion.

Den bærbare eller trådløse Bluetooth-højtaler har den åbenlyse fordel, at du kan have den med hvor som helst – for eksempel på stranden eller blot hos venner og bekendte. De er ofte små og transportable og er lige til at have i rygsækken eller tasken. Andre trådløse Bluetooth-højtalere har en bærestrop eller håndtag til at kunne transportere dem nemt.

De stationære Bluetooth-højtalere tåler ikke vind og vejr og er lavet til udelukkende at stå indenfor. I disse får du som regel også bedre lyd sammenlignet med trådløse højtalere i samme størrelse, fordi der ikke skal laves plads til et batteri.

Se også: Test af tablets

Priser på de bedste trådløse og stationære Bluetooth-højtalere

Herunder kan du se priser på fem af de mest populære – og nogle af de bedste – Bluetooth-højtalere på markedet. Der er tre trådløse eller bærbare Bluetooth-højtalere og to stationære.

JBL Flip 5

JBL Flip 5 er en bærbar Bluetooth-højtaler, som er cylinderformet og måler 18 x 7,4 x 6,9 centimeter og vejer kun 540 gram. Den har en effekt på 20 watt og har masser af bas trods den lille størrelse. Højtaleren er vandtæt ned til en meter og er derfor perfekt at have med på stranden. Der er strøm til 12 timer musikafspilning. Højtaleren kan fås i 11 friske farver.

JBL Flip 5 har et prisleje på 700-1.600 kroner.

Se aktuelle priser på JBL Flip 5

Google Nest Audio

Nest Audio fra Google er en stationær højtaler, som er koblet til strøm via ledning. Den måler 17,5 x 12,4 x 7,8 centimeter og vejer 1,2 kilo. Højttaleren har Bluetooth 5.0, og derudover har den også Wi-Fi, som bruges til dens indbyggede Chromecast-funktionalitet og Google Assistent. Højtaleren har en 75 millimeter bashøjtaler og en 19 millimeter diskanthøjtaler indbygget.

Google Nest Audio har et prisleje på 400-1.180 kroner.

Se aktuelle priser på Google Nest Audio

JBL Xtreme 2

JBL Xtreme 2 er en relativt stor bærbar Bluetooth-højtaler, dog uden at være nær så stor som en Soundboks. Højtaleren måler 28,7 x 13,7 x 10,7 centimeter og vejer 2,4 kilo. JBL Xtreme 2 har to højtalerenheder hver med en effekt på 25 watt, og det 10.000 mAh store batteri rækker til 15 timers musikafspilning.

Også denne højtaler fra JBL er vandtæt, og den kommer endda med bærestrop med oplukker. Højtaleren er derfor perfekt til en tur på stranden eller i en park, da den også fungerer som powerbank. Højtaleren understøtter Bluetooth 5.1 og tilslutning af op til to enheder, som kan skiftes til at afspille musik.

JBL Xtreme 2 har et prisleje på 1.500-2.500 kroner.

Se aktuelle priser på JBL Xtreme 2

Bang & Olufsen Beosound A1 (2. generation)

Beosound A1 er en stilren, lille bærbar Bluetooth-højtaler fra Bang & Olufsen, som vist ikke kræver nogen nærmere introduktion. Højtaleren måler 13 centimeter i diameter og 4,6 centimeter i højden og vejer 558 gram. Højtalerens design er skabt af perlebørstet aluminium, og så er den også IP67-certificeret.

Beosound A1 understøtter Bluetooth 5.1 og har en batteritid på 18 timer ved normal lydstyrke. De to højtalere i form af en 3,5” basenhed og en 3/5” diskantenhed med en effekt på 2 x 30 watt anbefales til rum med en størrelse på 5 til 30 kvadratmeter. Højtaleren har tre mikrofoner til talegenkendelse og telefonsamtaler.

Bang & Olufsen Beosound A1 har et prisleje på 1.480-3.430 kroner.

Se aktuelle priser på Bang & Olufsen Beosound A1

Apple HomePod Mini

HomePod Mini fra Apple er en højtaler, der minder en smule om Google Nest Audio. Der er tale om en kugleformet stationær højtaler, som måler 8,4 x 9,8 centimeter. Den understøtter både Bluetooth 5.0 og Wi-Fi, og den er designet til at stå fast i hjemmet tilsluttet strøm.

HomePod Mini har en enkelt højtalerenhed, som giver 360 graders lyd. Der er fire mikrofoner indbygget, som kan bruges til at tale med stemmeassistenten Siri og foretage opkald.

Apple HomePod Mini har et prisleje på 740-1370 kroner.

Se aktuelle priser på Apple HomePod Mini