De 5 bedste vandsensorer til at registrere vandlækage – se priser her

Smarte sensorer kan registrere og advare dig om vandlækager og vandskader fra vandrør, vaskemaskine og opvaskemaskine. Se de bedste priser på vandsensorer her.

De 5 bedste vandsensorer til at registrere vandlækage – se priser her

Vores hjem bliver smartere og smartere. Hvor mange er tingene er ’nice to have’, findes der også en del smart-produkter til hjemmet, som rent faktisk kan spare dig for rigtig mange penge og ikke mindst bekymringer – særligt som boligejer.

Vandsensorer eller vandalarmer lyder måske ikke super ophidsende eller spændende, men der er tale om små og billige internetopkoblede enheder, som kan advare dig om vandlækager i hjemmet og potentielt spare dig for vandskader, der kan koste rigtigt mange penge at råde bod på.

Se også: Test af gadgets til smart home

Hvad er en vandsensor, og hvordan fungerer den?

En vandsensor er en sensor, som kan registrere tilstedeværelsen af vand. Ud over at registrere vandet alarmerer den dig også om det, så du kan skride til handling hurtigst muligt, og inden der opstår dyre og permanente vandskader i for eksempel trægulvet.

Der findes to typer af vandsensorer: De, der kører på strøm, og de, der kører på batteri.

De batteridrevne sensorer er små brikker, som man placerer der, hvor der kan opstå vandskade, for eksempel på badeværelsesgulvet, køkkengulvet, ved gaskedlen eller nær vandrør. Dem, der kører på konstant strøm, tilsluttes en stikkontakt og har et kabel på typisk 2 meter, som man kan lægge der, hvor der kan opstå en vandlækage.

Uanset strømkilde udsender sensorerne en høj lyd ligesom en røgalarm. Dem på strøm kan ofte også kobles på Wi-Fi eller anden netværksprotokol og dermed også advare dig via en app til smartphone og ur.

Priser på de bedste sensorer til at registrere vandlækager i hjemmet

Herunder kan du se priser på fem af de bedste vandsensorer til prisen. Der er både vandsensorer, som kører på batteri og strøm:

Housegard WA201S

Housegard WA201S er en simpel og meget billig batteridrevet vandalarm uden nogen dikkedarer. Den måler 8,3 cm i diameter og har en højde på 3 centimeter og udsender en høj lyd på 85 dB, så snart den kommer i kontakt med vand. Vandsensoren bruger et 6LR61/6LF22-batteri.

Housegard WA201S har et prisleje på 79-197 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Housegard WA201S

D-Link DCH-S161

mydlink Wi-Fi Water Sensor DCH-S161 er en batteridrevet vandsensor med en batteritid på op til 1,5 år på to AA-batterier. Sensoren har et 1,8 meter langt kabel og forbinder direkte til dit Wi-Fi-netværk og kan dermed kommunikere med Google Assistent og IFTTT. Enheden udsender en 90 dB høj lyd og notifikationer, og så har den huller på bagsiden til montering på vægge.

D-Link DCH-S161 har et prisleje på 177-720 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på D-Link DCH-S161

Nexa ZLS-101

Nexa ZLS-101 er en smart-vandsensor, som er koblet på strøm og kommunikerer via Z-Wave-protokollen. Den skal derfor kommunikere med en internetbridge – enten fra Nexa selv eller enhver anden Z-Wave-certificeret bridge. Kablet på sensoren er 120 cm, og enheden har en sabotagealarm.

Nexa ZLS-101 har et prisleje på 349-496 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Nexa ZLS-101

Ajax LeaksProtect

Ajax LeaksProtect er en lille batteridrevet vandsensor, der måler 56 x 56 x 14 millimeter. Den kan holde strøm i op til 5 år via to AAA-batterier. Den kommunikerer trådløst med radiobølger til en bridge, som man skal købe ved siden af – disse koster fra cirka 1.500 kroner. Man kan dertil købe produkterne WallSwitch og Relay, som gør det muligt for systemet automatisk at lukke for vandet i tilfælde af en lækage.

Ajax LeaksProtect har et prisleje på 375-609 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Ajax LeaksProtect

Eve Water Guard

Eve Water Guard er en smart-vandsensor, der er koblet til strøm, og som har et 2 meter langt kabel. Den udsender både et 100 dB højt signal og blinker rødt, når den registrerer vand. Enheden understøtter Bluetooth og Eves eget økosystem Thread, som også understøtter branchestandarden Matter. Sensoren kan sende notifikationer til Apple-produkter, selv når man er uden for hjemmet.

Eve Water Guard har et prisleje på 645-1.122 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Eve Water Guard