dab radio dab plus

Hvordan tester man om ens DAB-radio er klar til DAB+?

En politisk beslutning betyder, at op mod 400.000 DAB-radioer fra den 1. oktober ikke kan bruges. Der skal nemlig gøres plads til flere kanaler på de sendebånd, der håndterer DAB-radio og for at det kan lade sig gøre, skiftes det digitale signal fra det, der i dag hedder DAB til der i fremtiden får navnet DAB+. Se, hvordan du kan teste og tjekke, om din DAB-radio understøtter DAB+.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

DAB-signalet slukkes til fordel for DAB+

Og det greb gør, at op mod 400.000 DAB-radioer ikke kan bruges, da de ikke understøtter den nye sendeteknik og der er ikke så meget man kan gøre, hvis man som DAB-lytter er ked af den beslutning – der slukkes nemlig helt for det nuværende DAB-signal.

Tobias Enné, talsperson for sekretariatet Mere Radio, forklarer, at det, selvom man altså skal ud og bruge fra 4-500 kroner på en ny DAB+ radio, hvis ens nuværende ikke understøtter det nye sendesignal, er godt nyt med DAB+.

Han sammenligner DAB+ med at gå fra en lille landevej til en bred motorvej i forhold til det nuværende DAB-signal. Der bliver ganske enkelt plads til flere kanaler og altså også mere radio, slår han fast over for Ritzau. Det oplyses, at der bliver plads til 12 landsdækkende kanaler fra 1. oktober.

Se også: Billige mobilabonnementer

Hvordan tjekker man om kan høre DAB+ på ens DAB-radio?

Tobias Enné forklarer til Ritzau, at man kan teste, om ens DAB-radio understøtter DAB+ ved at prøve om man kan høre en af DR’s regionale kanaler på P4. De kan nemlig kun høres med det nye format, så kan man høre et af de programmer, er ens DAB-radio altså klar til det nye sendesignal den 1. oktober. Har man købt sin DAB-radio senest i 2012, burde den understøtte DAB+.

Den politiske beslutning om at skifte fra DAB til DAB+ var oprindeligt planlagt til at skulle være foregået tilbage i 2014, men det blev udskudt. Man mente dengang, at op mod 700.000 DAB-radioer skulle skrottes og skiftes ud, hvis man gjorde det dengang og det var tilsyneladende for stort et antal.

Se også: Nyheder om DAB+

Skriv et svar