Dårlig mobilantenne = Høj SAR-værdi

Teleselskaberne får ofte skylden for dårlig mobildækning, men dårlig dækning kan også skyldes iPhones og enkelte Samsung mobiler. Mange populære telefoner har nemlig dårlige antenner og relativt høje sar-værdier - Se hvordan du kan få bedre mobildækning

Dårlig mobilantenne = Høj SAR-værdi

OneTake Mobil #4 – Dårlig mobildækning kan skyldes dårlig mobilantenne/høj SAR-værdi – Se hvordan du kan få god mobildækning (Klik evt frem til 10:28)

 

Dårlige mobilantenner = dårlig mobildækning & høje SAR-værdier

Aalborg Universitet gennemførte i 2013 en test af mobiltelefoners antenner. Testen afslørede store kvalitetsforskelle. iPhones og enkelte Samsung telefoner scorede absolut dårligst, mens Sony og Doro telefoner var blandt de bedste, og de bedste telefoner var op til 10 gange så gode som de dårligste.

Mobiltelefonernes antenner bliver sjældent testet og der mangler mærkeordninger og minimumskrav til telefonernes antenner. Det er derfor svært, at afgøre om en given mobil har en antenne i den gode eller dårlige ende af skalaen, og det går kraftigt udover mobildækningen som den opleves af den enkelte mobilbruger.

Mobilens SAR-værdi kan imidlertid tjene som en god indikation på mobilantennens kvalitet; SAR-værdi > 0,8 = dårlig antenne, mens en SAR-værdi mindre end 0,8 kan indikere en god antenne.

 

Se også: Find bedste og billigste mobil til dine behov

 

Mobiler med lave SAR-værdier anbefales

til børn og hvis du oplever dårlig dækning med iPhones og andre telefoner med relativt høje SAR-værdier. Diskussionen om mobilstråling er skadelig løfter ingen klare beviser hverken for eller imod. WHO erklærede dog i 2011, at mobilstråling kan være kræftfremkaldende. Telefonernes mobilstråling måles og registreres i en såkaldt SAR-værdi. Jo højere SAR-værdi, des større mobilstråling. Ud fra et forsigtighedsprincip bør man måske som forældre overveje mobiler med lave SAR-værdier til børn.

Mobiler med lave SAR-værdier kan også anbefales til personer som bor udenfor de større byer og som er trætte af dårlig mobildækning. Har man dårlig dækning og bruger man i dag en iPhone eller anden mobil med høj SAR-værdi, så kan det være en god idé, at skifte mobilen ud med en model med relativt lav SAR-værdi (Lav SAR-værdi kan indikere god mobilantenne og dermed bedre mobildækning).

 

Sådan kan du få bedre mobildækning

Mange danskere oplever dårlig mobildækning. Det er især udenfor landets større byer, at mange slås med dyre og smarte telefoner uden dækning. Ofte er det ikke teleselskaberne, men mobiltelefonen, som er skurken. Faktisk har mange populære telefoner, som iPhones og enkelte Samsung telefoner, så dårlige antenner, at det går ud over mobildækningen.

  1. Spørg dine naboer og gæster som kommer på besøg hvilket netværk de benytter og om de har god mobildækning.
  2. Spørg naboer og gæster om hvilken mobil de benytter.
  3. Noter dig hvilke netværk og mobiler som fungerer bedst hos dig.

 

Se også: Her er 9 mobiler som er bedre og billigere end iPhone 6

 

Tips til gode mobiler med lave SAR-værdier til børn

Billige mobiler med lave SAR-værdier kan være fornuftige køb til børn. Her er tre gode billige mobiltelefoner til børn.

Huawei Ascend Y530 (SAR-Værdi: 0,65)
Mindstepris ca. 1.800,-
Sammenlign priser på Huawei telefoner
Samsung Galaxy Trend (SAR-værdi: 0,51)
Mindstepris ca. 1.700,-
Sammenlign priser på Samsung telefoner
Sony Xperia E1 (SAR-værdi: 0,56)
Mindstepris ca. 1.000,-
Sammenlign priser på Sony telefoner

 

Tips til top mobiler med lave SAR-værdier og gode antenner

Disse tre telefoner kan være gode alternativer til de mange som oplever dårlig mobildækning. Lav SAR-værdi kan indikere god mobilantenne.

Sony Xperia Z3 (SAR-Værdi: 0,62)
Mindstepris ca. 5.000,-
Sammenlign priser på Sony telefoner
LG G3 (SAR-værdi: 0,23)
Mindstepris ca. 3.800,-
Sammenlign priser på LG telefoner
Samsung Galaxy S5 (SAR-værdi: 0,56)
Mindstepris ca. 4.300,-
Sammenlign priser på Samsung telefoner

 

 

Se også: Telefoner med de absolut laveste SAR-værdier

Mere til sagen

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Nicolas Fredriksen har bragt sagen videre. 23/2/2015 fik historien nye ben at gå på med artiklen; iPhone 6 er dobbelt så dyr som de bedste mobiler – Artiklen kan læses her. Seneste nyheder om mobiltelefoner finder du her..