Brug Google Maps og Apple Kort offline uden internet

Ved at downloade et kortområde til offline brug kan du bruge Google Maps eller Apple Kort, selv om du ikke har nogen internetforbindelse - f.eks. hvis du vandrer i bjerge.

Brug Google Maps og Apple Kort offline uden internet

Digitale kort på mobilen som Google Maps og Apple Kort er blevet uundværlige for mange, fordi de gør det utroligt nemt at finde vej i områder, hvor man ikke er stedkendt.

Men hvad nu hvis du skal navigere et sted uden mobildækning? Bare rolig – både Google Maps og Apple Kort understøtter nemlig offline kort, så du kan fortsætte med at bruge applikationerne til navigation eller søgninger, selv om du ikke har adgang til internettet.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Hvornår bruger man Google Maps og Apple Kort offline?

Der er hovedsageligt to scenarier, der giver anledning til at downloade et kort i Google Maps eller Apple Kort til offline brug.

For det første kan det være, hvis du rejser til udlandet og ikke har mobildækning uden for Danmark. I de tilfælde kan du downloade kortet i det eller de områder, hvor du skal bruge det, i forvejen og fortsat kunne bruge det, selv om du ikke har mobildækning i udlandet (roaming) aktiveret.

Det kan bruge meget data at downloade store kortområder til offline brug. Et område, der svarer til Amager, fylder for eksempel 35 MB, mens hele Sjælland og Lolland-Falster fylder 140 MB. Fyn fylder 100 MB, mens Jylland fylder 185 MB. Du kan derfor spare dig selv for en dyr mobilregning ved at have downloadet et kort i Google Maps eller Apple Kort hjemmefra.

En anden god grund til at bruge Google Maps eller Apple Kort offline er, hvis du ganske enkelt befinder dig et sted uden nogen som helst mobildækning. Det kan være i bjergområder, hvor du på en vandretur gerne vil have rutevejledning, så du følger de rigtige vandrestier. Her er du ganske enkelt nødt til at bruge et offline kort, hvis du skal have nogen som helst gavn af korttjenesterne.

Husk altid at downloade dit offlinekort, INDEN du mister mobildækning!

Sådan downloader du et kort i Google Maps til offline brug

Hvis du bruger Google Maps enten på iPhone eller en Android-telefon, er fremgangsmåden den samme.

Start med at åbne Google Maps og klik nu på dit profilbillede i øverste højre hjørne. Tryk nu på ”Offlinekort”. Nu skal du klikke på ”Vælg dit eget kort” for at downloade et kortområde i Google Maps til offline brug.

Zoom ind og ud på kortet for at dække hele det område, som du ønsker tilgængeligt uden internetadgang. Du kan nederst se, hvor meget plads offlinekortet fylder.

Det maksimale område, man kan downloade på én gang, dækker lige akkurat ikke hele Danmark, og fylder omkring 400-450 MB. Du kan dog downloade flere offline kort og på den måde dække et helt land. Det er ikke muligt at søge efter et land i Google Maps og downloade hele landets område til offlinebrug som i andre korttjenester.

Ved at klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne kan du ændre indstillingerne for offlinekort i Google Maps. Her kan du vælge, om offlinekortet automatisk skal opdateres, og om det kun må ske via Wi-Fi eller også mobildata.

Sådan downloader du et kort i Apple Kort til offline brug

Det er muligt at downloade kortområder til offline brug i Apple Kort. Du kan gøre det på to forskellige måder.

Enten kan du blot holde fingeren nede på et område på kortet, indtil der vises en knappenålsmarkør. Tryk derefter på ”Hent”.

Den anden måde du kan gøre det på er ved at trykke på dit billede eller dine initialer ud for søgefeltet i Apple Kort. Tryk derefter på ”Offlinekort” og tryk nu på ”Hent nyt kort”. Nu kan du enten søge efter det sted, du vil have downloadet til offline brug, eller tryk på ”Aktuel lokalitet”.

Du kan til sidst justere det område, som du ønsker at have adgang til offline, ved at zoome ind eller ud. Du kan nedenunder markeringen se, hvor meget offlineudgaven af kortet fylder.