Børnetelefonen åbner om natten – se nye åbningstider

Børnetelefonen har nu fået udvidet åbningstiden, så man nu også kan ringe om natten.

Børnetelefonen åbner om natten – se nye åbningstider

Børnetelefonen får nye og udvidede åbningstider – det betyder, at børn og unge snart kan ringe ind og tale om store og små problemer frem til kl 02.00 på alle dage  med en voksen på Børnetelefonen. Hidtil har man kunnet gøre det på udvalgte dage.

De nye åbningstider hos Børnetelefonen træder i kraft per 1. november.

Se også: Bedste mobilabonnementer til børn

Derfor udvider Børnetelefonen åbningstiderne

Årsagen til, at Børnetelefonen nu udvider åbningstiden er, at de har registeret 12.000 opkald uden for almindelig åbningstid alene det sidste år.

“Vi har tidligere kunnet se, at mange seriøse opkald kommer ud på de sene timer. Og der har været 12.000 om året, der har forsøgt at ringe til os uden for åbningstiden. Selv om børnene burde ligge og sove, kan der også om natten være problemer, de har brug for at få hjælp til, siger Mikkel Balslev, leder af Børnetelefonen hos Børns Vilkår.

Se også: Bedste mobil til børn

Udvidede åbningstider som forsøg

Børns Vilkår har kørt et forsøg med udvidede åbningstider på Børnetelefonen siden april og det har vist, at der er brug for at rådgive børn om natten, mener Mikkel Balslev.

Mikkel Balslev forklarer, at det især er problemer med angst og seksuelle krænkelser, der bliver ringet ind om på nattelinjen – og det mere end inden for den normale åbningstid. “Hvis der er noget, der er nødvendigt at tale om, så vil vi gerne være der”, siger han.

Den udvidede åbningstid er blevet mulig på grund af en økonomisk tildeling fra satspuljemidlerne for 2016 og 2017, og Mikkel Balslev håber at kunne fortsætte ordningen efter 2017.

Se også: TDC fortsætter samarbejdet om Børnetelefonen

Børnetelefonen – nye åbningstider

De nye åbningstider på Børnetelefonen træder som sagt i kraft per 1. november. I dag kan man ringe til Børnetelefonen til kl 0200 på disse dage: Onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Se også: Nyheder om Børnetelefonen