Bloker en hjemmeside på barnets Android-mobil eller tablet

Vil du beskytte dit barn på internettet ved at blokere adgang til hjemmesider? Sådan blokerer du en hjemmeside på en Android-mobil eller tablet.

Bloker en hjemmeside på barnets Android-mobil eller tablet

Man kan hurtigt og enkelt let enkelte hjemmesider på Android-telefoner og tablet, som barnet derefter ikke har adgang til. Se her hvordan du gør.

Se også: Bedste mobilabonnement til dit barn

Bloker og godkend hjemmesider for børn

Det er vores opgave at sørge for, at vores børn kan færdes sikkert på internettet. Det kan derfor være nødvendigt, at blokere for udvalgte hjemmesider og dermed sørge for, at barnet ikke har adgang til dem.

I denne guide vil vi vise dig, hvordan du hurtigt og enkelt kan blokere hjemmesider på en Android-telefon eller en tablet med Android.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du benytter Family Link til forældrestyring. Dette er Googles egenudviklede app til forældrestyring, hvori man kan opsætte begrænsninger, skærmtider, se lokation og meget andet. Appen kan hentes i Play-butikken, hvorefter du opretter dit barn i den.

Med Google Family Link installeret er du klar til at blokere hjemmesider for barnet.

Sådan blokerer du et website på Android

  1. Åbn appen Family Link på din eller barnets enhed.
  2. Tjek at du er på barnet (hvis du har flere børn i Family Link) og på fanen “Styring”, som man kan vælge i bunden af appen.
  3. Scroll ned til “indholdsbegrænsninger” og tryk på menupunktet.
  4. Vælg Google Chrome og scroll ned til “Adminstrer websites”.
  5. Tryk på “Blokerede websites”. Her indtaster af adressen på hjemmesiden og trykker herefter “Tilføj”.
  6. Nu er hjemmesiden blokeret for barnet.

Går du tilbage til indstillingerne for Google Chrome, får du også mulighed for at lade Family Link blokere eksplicitte hjemmesider automatisk. Denne indstillinger forsøger at skjule hjemmesider med seksuelt indhold. Det virker, men er ikke perfekt.

Se også: Tips og guides til mobilabonnementer og mobilbrug

Barnet kan bede om tilladelse til at besøge en hjemmeside

Vælger du at blokere en hjemmeside for barnet, kan barnet bede og lov til at besøge det alligevel.

Her er der to muligheder. Man kan gennemgå anmodningen fra barnet på barnets enhed, hvor man kan godkende eller afvise eller man trykker på notifikationen fra Family Link, som dukker op på din enhed. Her kan man også både godkende og afvise anmodningen fra barnet.

Se også: Billigste mobilabonnementer til børn