Billig mobiltelefoni til den lille familie

En familie med en forælder og to børn kan sidde stramt i det, men heldigvis er det billigt at få billig mobilabonnement med meget tale og data.

Billig mobiltelefoni til den lille familie

En enlig forælder til to børn eller måske to forældre og et barn – det er efterhånden lige så almindelig en familiestruktur i dag som den klassiske to forældre og to børn. Men også de små familier har naturligvis brug for billig mobiltelefoni.

Mange teleselskaber tilbyder meget billige abonnementer, som kan være oplagte for en lille familie at benytte. For under 100 kroner om måneden kan man let finde et mobilabonnement, der kan dække de flestes behov. Så får man meget mere tale end man har brug for (alt over 5-6 timer kan beskrives som “meget mere tale end man har brug for”). Man kan også få rigtig meget data for under 100 kroner i sit mobilabonnement.

Abonnementer med meget data – særligt godt til de store børn

Med meget data mener vi 30-50 GB data. Er barnet eller børnene teenagere kan det dog være, at man skal lidt op i pris for at få de sidste ekstra 20-40 GB data til at dække et formentligt højt forbrug.

Man kan også vælge et abonnement med fri data til det store barn, så man er sikker på, at det ikke løber tør for data på telefonen. 50 GB data er dog meget data, så overvej en ekstra gang, om barnet har behov for et mobilabonnement med fri data. Det koster trods alt noget mere end mobilabonnementer med dataloft. Forældrene har også behov for data på deres mobil, men de har ikke helt samme behov til kæmpe mængder. Her vil de fleste voksne klare sig fint med mellem 10-20 GB data.

Se også: Find de billigste mobilabonnementer med meget data

Abonnementer med meget tale – særligt godt til forældrene

I en familie har forældre typisk brug for mere tale end børn. Derfor bør forældre ikke underprioritere antallet af timer til tale i deres abonnementer. Husk dog, at det kun er udgående opkald, du betaler for. Det vil sige de opkald, du selv foretager. Ofte fører man kun meget korte samtaler, hvis det er privat man ringer. 5-6 timers tale vil være nok for de fleste.

Danskerne lavede udgående opkald i 1. halvår 2020 i gennemsnit 204 minutter om måneden pr. abonnement. Det svarer til knap 3,5 timer om måneden. Det er faktisk en stigning på næsten 30 minutter sammenlignet med perioden inden COVID-19 brød ud. For mellem 79 og 99 kroner kan du finde mobilabonnementer, der i til overflod har tale til at dække de flestes forbrug.

Se også: Mobilabonnementer med meget tale

De fleste abonnementer dækker begge behov

Der er dog ikke de helt store grunde til kun at lede målrettet efter at abonnement meget med tale eller meget data. De fleste abonnementer kombinerer faktisk de to ting. For 89 kroner får man for eksempel 10 timers tale og 30 GB data. Lægger du en tier mere, altså 99 kroner, kan du få fri tale og 40-50 GB data om måneden.

Grundlæggende er det muligt for alle typer familier – også de små familier – at finde rigtig billig mobiltelefoni med rigelig tale og data.

Se også: Find de bedste mobilabonnementer med tale og data

Tip til familier der taler meget i mobil med hinanden

Tip til familien, der ringer meget til hinanden: Hvis I alle har mobilabonnement hos samme selskab, så kan I ringe gratis til hinanden. I hvert fald tilbyder de fleste teleselskaber gratis opkald til kunder i samme selskab.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Mere nyt om Mobilabonnement

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fastholdt sit fokus på emnet. 23/12/2020 publicerede redaktionen en sag med fokus på De billigste abonnementer til dig med et gennemsnitligt dataforbrug – Historien kan du læse her. Se de seneste nyheder om emnet her.