Bedste smartphones til prisen til ældre – sammenligning og guide

Hvilke smartphones er bedst til ældre, hvis prisen heller ikke må være for høj? Se vores til de bedste smartphones til prisen til ældre.

Bedste smartphones til prisen til ældre – sammenligning og guide

Bare fordi man er oppe i alderen, skal man ikke snydes for en god smartphone – og de fleste seniorer behøver ikke bruge 6.000 kroner på en hyper avanceret smartphone. Guide til de bedste smartphones til prisen til ældre.

Smartphones, der er kommet ud på markedet de sidste par år, er blevet så gode og enkle at betjene, at de må presse de selskaber, der ellers tilbyder hyper sepcialiserede smartphones til ældre. Samtidig bliver ældre også mere vant til at håndtere digitale produkter som netop smartphones. Dog behøver ældre ikke de allermest avancerede funktioner, der kan være møntet mod gamere og folk, der vil udnytte de muligheder, der er inden for virtual reality og augmented reality.

Med andre ord: Ældre behøver ikke bruge 6.000 kroner på en ny smartphone – de kan nøjes med at punge ud med det halve og stadig få en virkelig god oplevelser med stor skarp skærm, tastatur med store taster, fin lyd og stabil opkobling til mobilnetværket, brugerflade der reagerer hurtigt på tryk, kamera der tager gode billeder og hurtig 4G, så de kan være med på Facebook, læse nyheder og mails og så videre. Se vores guide til de bedste smartphones til ældre. Som hurtig indskudt sætning skal det understreges, at prisen er en vigtig parameter i vores guide.

Se også: De bedste smartphones til ældre

 

De bedste smartphones til prisen til ældre

#1 Huawei P10 lite

Kommentar: Stor skærm, lang batteritid, meget brugervenlig brugerflade for ældre, rigtig godt kamera, god lyd og godt tastatur.

Bedste pris:
Cirka 1.000 kroner med abonnement i en måned > Se tilbuddet her

Se også: Sammenlign priser på Huawei P10 lite

 

#2 Motorola G5 Plus

Kommentar: Hurtig brugerflade, skarp og stor skærm, god batteritid, godt kamera, god lyd og godt tastatur, vandtæt.

Bedste pris:
Cirka 2.000 kroner uden abonnement > Se tilbuddet her

Se også: Sammenlign priser på Motorola G5 Plus

 

#3 Sony Xperia X Compact

Kommentar: Skærm på 4,6 tommer med god opløsning – til dem der vil have en lille fiks mobil. Hurtig brugerflade, god batteritid, godt kamera, god lyd og godt tastatur og vandtæt.

Bedste pris:
Cirka 2.150 kroner uden abonnement > Se tilbuddet her

Se også: Sammenlign priser på Sony Xperia X Compact

#4 HTC 10

Kommentar: Rigtig hurtig brugerflade, skarp og stor skærm, god batteritid, godt kamera, god lyd og godt tastatur.

Bedste pris:
Cirka 3.300 kroner uden abonnement > Se tilbuddet her

Se også: Sammenlign priser på HTC 10

 

#5 Samsung Galaxy S7

Kommentar: Stor skærm, lang batteritid, meget brugervenlig brugerflade for ældre, rigtig godt kamera, god lyd og godt tastatur og er vandtæt.

Bedste pris:
Cirka 3.600 kroner uden abonnement > Se tilbuddet her

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy S7

 

Hvad gør en smartphone god for ældre?

Min egen far er i kategorien ‘Ældre’ – det kommer man ikke uden om, når man har rundet 70 år. Alligevel har han de sidste 3-4 år for alvor taget de glæder til sig, som en smartphone tilbyder – og det uden at jeg gjort noget synderligt for at opmunter ham til det. Han benytter forbløffende mange af de ting, alle vi andre også bruger mobilen til. Udover selvfølgelig at ringe og sms’e er han på Facebook, læser nyheder, finde gør-det-selv-guides og -videoer, bruger mobilen som wifi hotspot, tager billeder og så videre. Og han vil gerne have en smartphone med god batteritid og en brugerflade, der ikke er for besværlig at bruge.

Han kommer formentlig aldrig til at benytte sig af særlige indstillinger i kameraet og augmented reality og virtual reality er heller ikke lige hans kop te.

Han har prøvet nogle smartphones med de såkaldte edge-to-edge-skærme, hvor skærmen fylder hele fronten stort set og de var ikke et hit – de føltes ikke så gode at holde i hånden som de mere traditionelle smartphones med almindelig skærmformat. Det kan være det ændrer sig med årene.

Se også: De bedste mobilabonnementer til ældre

 

De bedste smartphones til prisen til ældre, oktober 2017

Guiden til de bedste bedste smartphones til prisen til ældre er gennemført i starten af december 2017. Rangeringen er baseret på test foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk og telepristjek.dk. De fem smartphones i guiden kommer fra Huawei, HTC, Motorola, Sony og Samsung.

Den dyreste smartphone på top 5 listen koster cirka 3.600 kroner, mens den billigste koster cirka 1.000 kroner. Du kan altså spare omkring 2.600 kroner på at den billigste bedste smartphone til ældre.

 

Min anbefaling

– Den bedste smartphone til ældre i forhold til prisen er lige nu Huawei P10 Lite, men også Motorola og Sony leverer hver sin smartphone, der er meget attraktive for ældre med tanke på prisen.

Steen Jørgensen, mobilekspert.

Se også: Bedste smartphones til ældre