Bedste smartphones til ældre

Ældre mennesker bør droppe telefoner fra Doro og Emporia, hvis de er bare nogenlunde velfungerende - oplevelsen bliver meget bedre med en rigtig smartphone.

Bedste smartphones til ældre

Ældre mennesker kan sagtens gå efter en rigtig smartphone i stedet for at nøjes med en såkaldt ældrevenlig mobil med begrænsede muligheder – guide til de bedste smartphones til ældre.

Vi hører ofte fra læsere, at de enten selv har haft en såkaldt ældrevenlig mobil, for eksempel fra Doro eller Emporia eller at deres forældre eller bedsteforældre har haft en ældrevenlig mobil, som de egentlig var okay tilfredse med – lige indtil de fik fingre i en rigtig smartphone. Så kunne de godt se, at den ældrevenlige mobil i virkeligheden var utrolig langsom, havde uskarp skærm, tog dårlige billeder og generelt ikke var synderligt ældrevenlig.

Herunder guider vi til nogle af de bedste ældrevenlige smartphones lige nu.

 

De bedste smartphones til ældre

#1 Samsung Galaxy S10e
Samlet score: 82/100

Samsung Galaxy S10e har skærm på 5,8 tommer med fuld HD opløsning og af typen Super AMOLED. Det giver en fremragende skærm, der er rigtig behagelig at kigge på – samtidig gør formatet, at den er let at betjene med én hånd. Den har sar-værdi på 0,58 W/kg, hvilket er ganske fint. Der sidder et rigtig godt kamera i telefonen og brugerfalden er hurtig og kan optimeres til ældre med mere overskuelig brugerflade, hvis man ønsker det. Batteritiden er fin.

Bedste pris: Cirka 4.100 kroner uden abonnement.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy S10e

 

#2 LG V30
Samlet score: 79/100

LG G6 har sar-værdi 0,38 W/kg, hvilket er meget fint og indikerer rigtig god antennekvalitet og dermed også god lyd til samtaler. Den har skærm på 6 tommer med 2K-opløsning og skærmtypen er af OLED-typen – det giver en fremragende skærm, der er rigtig rar at kigge på. V30 har et rigtig godt dual kamera, en hurtig brugerflade og fin batteritid.

Bedste pris: Cirka 2.700 kroner uden abonnement.

Se også: Sammenlign priser på LG V30

 

#3 Huawei P30
Samlet score: 88/100

P30 har har sar-værdi på 0,33 W/kg, hvilket er lavt (og altså godt). Det betyder god antennekvalitet og dermed også, at man får god lyd til samtaler, hvor de fleste andre telefoner giver fortabt.  Skærmen er 6,1 tommer med fuld HD-opløsning, brugerfladen er hurtig, batteritiden lang og kameraet er rigtig godt. Skærmen på 6,1 tommer betyder også, at telefonen ikke er voldsomt stor og vil kunne betjenes med én hånd.

Bedste pris: Cirka 4.700 kroner inklusiv abonnement i seks måneder.

Se også: Sammenlign priser på Huawei P30

#4 Motorola One Vision
Samlet score: 79/100

One Vision har sar-værdi på 0,34 W/kg, hvilket giver en god antennekvalitet. Skærmen er på 6,3 tommer med fuld HD-opløsning – en ret stor skærm med fin skarphed og god farver. Batterikapaciteten er lidt lav i forhold til skærmstørrelsen, men den gode antennekvalitet gør, at batterilevetiden er udmærket. Brugerfladen er simpelt bygget og er hurtig.

Bedste pris: Cirka 1.200 kroner inklusiv abonnement i en måned.

Se også: Sammenlign priser på Motorola One Vision

 

#5 Nokia 7.1
Samlet score: 72/100

Nokia 7.1 har sar-værdi på 0,26 W/kg, hvilket indikerer en rigtig god antenne og god forbindelse til mobilnettet – det giver god lyd til samtaler. Skærmen er på 5,84 tommer med fuld HD-opløsning, hvilket giver en god skærm. Brugerfladen er fin hurtig og let at gå til og batteriet på 3.060 mAh giver fornuftig batteritid.

Bedste pris: Cirka 1.600 kroner uden abonnement.

Se også: Sammenlign priser på Nokia 7.1

Sådan vælger man smartphone til ældre

De kriterier, som man kan lægge til grund for at udvælge mobiltelefoner til ældre, er:

Antennekvalitet: God antennekvalitet gør, at mobilen forbliver forbundet til mobilnettet, selvom der er dårlig dækning.

Samtalekvalitet: Ældre taler mere i mobil end andre aldersgrupper, så derfor er det vigtigt med god lyd.

Brugervenlig: En mobil til ældre skal være let at gå til og bruge. Brugerfladen skal være let at forstå og bruge i hverdagen og selve telefonen skal også være bygget, så den er let at håndtere.

Skærm: Uanset aldersgruppe så er en skarp skærm at foretrække – for ældre kan det være endnu vigtigere at kunne læse det, der står på skærmen uden problemer. Skærmen skal have en god størrelse, være skarp, have korrekte farver og reagere hurtigt på respons.

Batteritid: Ældre er ikke helt så rummelige, når det gælder batteritid – skal man hele tiden lade mobilen op, kan det blive et irritationsmoment.

Kamera: Ældre har børn og børnebørn, de gerne vil forevige på billeder og videoer – kameraet skal naturligvis være af ordentlig kvalitet.

Se også: Sammenlign priser på de bedste mobilabonnementer til ældre

 

Bedste smartphones til ældre, december 2019

Guiden til de bedste smartphones til ældre er fra december 2019. Rangeringen er baseret på test foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk og telepristjek.dk. Top 5 bedste smartphones til ældre kommer fra Huawei, Motorola, LG, Nokia og Samsung.

Den dyreste telefon på top 5 listen koster cirka 4.700 kroner, mens den billigste koster cirka 1.200 kroner. Der er dermed 3.500 kroner i forskel på den billigste og dyreste mobil i guiden – der er forskel på kvalitet, men de fleste vil kunne nøjes med en af de billige modeller i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner