Bedste mobilabonnement med 5G?

Hvilket mobilabonnement med 5G er det bedste? Blev guidet til et mobilabonnement med god 5G-dækning og masser af indhold til en god pris.

Bedste mobilabonnement med 5G?

Måske har du erhvervet dig en mobiltelefon med 5G eller måske overvejer du at købe en? Hvis du skal have det fulde udbytte af den nye smartphone, så skal der også være 5G i dit mobilabonnement. Men selvom mange danske teleselskaber reklamerer med 5G, så er der stor forskel på dækningen i landet. Skal du derfor finde det bedste mobilabonnement med 5G, så skal der kigges på abonnements indhold, 5G-dækningen og den månedlige pris.

Inden vi kaster os ud i at fortælle om det bedste mobilabonnement med 5G, så er det vigtigt at huske på, at vores behov er forskellige. Vi har alle forskellige behov og ønsker til vores mobilabonnement. Nogle taler meget i mobiltelefon, nogle bruger meget data, meget roaming og nogle har brug for bestemte tjenester og services. Derfor er det svært at finde ét mobilabonnement med 5G, som er det bedste. Men sammenligner med resten af markedet, så er der alligevel nogle abonnementer, hvor man får mere for pengene.

Se også: Tjek mobildækning i Danmark

5G-dækningen er meget blandet

Med 5G er det dog svært at finde et af de helt billige mobilabonnementer – i hvert fald hvis man samtidig vil have den bedste 5G-dækning. Man kan sagtens finde 5G hos lavprisselskaber, men her er der kun 5G-dækning enkelte steder i landet. Og er missionen at finde det bedste mobilabonnement med 5G, så må udgangspunktet være, at dækningen skal være den bedst mulige.

Man er på netværket 3 og TT-netværket (Telia & Telenor) i gang med udrulningen, hvor der lige nu er fokus på landets største byer. TDCs netværk har været landsdækkende i nogle måneder, og det er altså her man finder den bedste dækning på 5G. Men der er desværre ingen lavprisselskaber på TDCs netværk, der lige nu tilbyder 5G. eesy skulle få det med tiden, men det er altså ikke sket endnu.

Derfor er der Yousee og Telmore tilbage, hvis man vil have den bedste 5G-dækning i Danmark, men det er dog ikke her man finder de laveste priser på mobilabonnementer.

Se også: Bedste mobilabonnementer på TDCs netværk

Den bedste 5G-dækning er et dyrt køb

Skal du have et det bedste mobilabonnement 5G, så skal du vælge Telmore eller Yousee. Her er der hos Yousee fx et mobilabonnement med fri tale og 20 GB data til 169 kroner, hvor man får Yousee Musik gratis med. Til sammenligning kan man på, samme netværk, få fri tale og data til 159 kroner hos eesy, hvor man må undvære 5G.

Hos Telmore kan man få fri tale og 30 GB data til 169 kroner, inklusiv 5G og Telmore Musik eller deres store abonnement med fri tale og data samt Netflix, ViaPlay, HBO Nordic og TV2 Play til 349 kroner per måned (første måned til 129 kroner).

Vil du have et mobilabonnement med bedste 5G-dækning, så bliver det altså en dyr affære. Hos lavprisselskaberne får man langt mere for pengene, men må altså undvære 5G – lige ud over den sporadiske dækning. Kan et mobilabonnement med 5G derfor betale sig? Nej, du skal virkelig ville have 5G, hvis du skal betale merprisen for det. Og som 5G er lige nu, så er det ikke det værd.

Se også: Guides til 5G

Flere nyheder om temaet

Emnet er stadig aktuelt. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 23/8/2021 kom der nyt i sagen med en artikel der tunede ind på Mest mobilabonnement for pengene i 2021 – Klik her. Få også seneste nyt om emnet her.