Bedste mobil til musik – vi guider til mobilen med den bedste lyd

Mange har mobilen som deres primære musikafspiller og langt de fleste mobiltelefoner giver god lyd ved brug af headset eller højtaler - men hvilken mobil har den bedste lyd via mobilens egne højtalere?

Bedste mobil til musik – vi guider til mobilen med den bedste lyd

Mange unge bruger deres mobil som en lille ghettoblaster på farten, mens andre kan finde på at bruge mobilen som en slags køkkenradio, mens man tager opvasken.

Mange børnefamilier bruger formentlig også mobilen som musikafspiller i det daglige – eller i hvert fald bruger børnene mor og fars mobiltelefon til at høre musik med eller se videoer på.

Der er bare det med lyden – de indbyggede højtalere er sjældent af høj klasse – tværtimod kan man ofte ikke holde ud at lytte til musik via mobilens egne indbyggede højtalere, som regel skal der en højtaler eller et headset til. Også flere af de dyre mobiltelefoner.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Forskel på lydkvaliteten på mobiltelefoner til musik?

Men hvilken mobil har så den bedste lyd til musik? Det guider vi til herunder.

Først skal det dog lige siges, at hvis man har en højtaler eller et headset til ens mobiltelefon, så betyder det grundlæggende ikke noget, hvilken mobil du har. Det trænede øre kan måske høre forskel på, om lyden kommer fra en mobil til 500 kroner eller fra en mobil til 5.000 kroner.

Men mange ting kan spille ind på lydkvaliteten. Hvis du for eksempel streamer fra en musiktjeneste og ikke betaler 199 kroner for den absolut mest super sprøde lyd, men nøjes med standardkvaliteten til 99 kroner.

Afspilles lyden trådløst via en bluetooth-højtaler, så kan lydkvaliteten også påvirkes. Derfor: Når vi ser nærmere på den bedste mobil til musik, så kigger vi på eller lytter til rettere sagt, hvordan lyden er fra mobilens indbyggede højtaler – eller højtalere skulle det helst være. For en mobil med to højtalere, en i bunden og en øverst på telefonen, der begge vender frem mod en, giver bare som udgangspunkt den bedste lyd.

Se også: Mobilabonnementer med underholdning

 

Bedste mobil til musik

Faktisk dominerer HTC listen over mobiltelefoner med den bedste lyd til musik – deres One-serie har ganske enkelt bare den bedste lyd til musik med sine unikke højtalere. Men vi finder også andre mobilproducenter, der har fået godt styr på det med lyden til musik.

 

Bedste mobil til musik: HTC 10

HTC 10 med BoomSound-højtalere giver den bedste lyd til musik i en mobil i dag. To højtalere placeret på telefonens front – en i hver sin ende af telefonen – jo, HTC 10 har den bedste lyd til musik.

 

Særlige fordele ved HTC 10:

+ Skærm (10/10)

+ Datahastighed (10/10)

+ Batteritid (8/10)

+ Hastighed i brugerflade (10/10)

+ Kamera (10/10)

Se også: Test & bedømmelse af HTC 10

Bedste mindste pris 6.311 kroner ved teleselskabet Telia

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra HTC

 

 

Bedste mobil til musik: Google Nexus 6P

Nexus 6P har to højtalere placeret på fronten af telefonen – en i toppen af telefonen og en nederst. Helt som det skal være. De leverer en forbløffende god lyd kun overgået af HTC mobilerne.

 

Særlige fordele ved Google Nexus 6P:

+ Brugervenlighed (9/10)

+ Datahastighed (9/10)

+ Batteritid (9/10)

+ Hastighed i brugerflade (9/10)

+ Kamera (10/10)

Se også: Test & bedømmelse af Google Nexus 6P

Bedste mindste pris 3.479 kroner ved teleselskabet Callme

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Google

 

Bedste mobil til musik: HTC One M8

HTC One M8 er også udstyret med BoomSound-teknologien og giver lige som HTC 10 aldeles fremragende lyd for en mobil. Også her taler vi om to højtalere placeret på telefonens front – en i hver sin ende af telefonen.

 

Særlige fordele ved HTC One M8:

+ Design (9/10)

+ Brugervenlighed (9/10)

+ Batteritid (8/10)

+ Skærm (8/10)

+ Datahastighed (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af HTC One M8

Bedste mindste pris 3.654 kroner ved teleselskabet Telenor

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra HTC

 

Bedste mobil til musik: London Marshall

London Marshall har højtalere med virkelig god lyd via de indbyggede højtalere og mobilen har et lydkort, der formindsker støjen rigtig meget. En fiks detalje er, at der er et dobbelt headsetstik, så man kan sætte to headsets i telefonen. Telefonen i sig selv er dog ikke særlig god.

 

Særlige fordele ved London Marshall:

+ Design og materiale (8/10)

+ Brugervenlighed (8/10)

+ Datahastighed (8/10)

+ Skærm (7/10)

+ Kamera (7/10)

Se også: Test & bedømmelse af London Marshall

Bedste mindste pris 3.359 kroner ved teleselskabet Callme

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Marshall

Bedste mobil til musik: Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ spiller også med lydmusklerne og har to højtalere placeret på telefonens front. Lyden er ikke på niveau med de andre i denne guide, men det er tæt på og noget bedre end i stort set alle andre mobiler.

 

Særlige fordele ved Xperia XZ:

+ Brugervenlighed (9/10)

+ Datahastighed (10/10)

+ Batteritid (9/10)

+ Hastighed i brugerflade (9/10)

+ Kamera (10/10)

Se også: Test & bedømmelse af Sony Xperia XZ

Bedste mindste pris 5.030 kroner ved teleselskabet Telenor

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony

 

Se også: Guide til de bedste mobiltelefoner

Opfølgning:

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 12/10/2016 kørte vi en opfølgning med historien; De bedste alternativer til Samsung Galaxy Note 7 – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.