mobiltelefon med bedste kamera

Mobiltelefoner med bedste kamera – guide og priser

Mobiltelefoner bliver bare bedre og bedre til at tage billeder og de sidste par år er der faktisk sket ret store fremskridt og under de rette forhold kan du tage billeder med din mobil som var det et DSLR-kamera. Guide og priser på mobiltelefoner med de bedste kameraer.

Normalt griber man til  begreber som ‘evolution’ i stedet for ‘revolution’, når man taler om udviklingen inden for mobiltelefoner, men faktisk kom der det, man kan kalde en revolution, da Huawei P20 Pro kom på markedet i foråret med sine tre kameraer på bagsiden. Det var ikke blot første gang, at vi så en mobil med tre kameraer på bagsiden – kameraerne i P20 Pro overgik med flere længder kameraerne i telefoner som Samsung Galaxy S9+ og iPhone X i følge kameraeksperterne hos DxOmark. Vi blev selv imponeret over kameraet i P20 Pro, men der findes også andre mobiltelefoner med fremragende kameraer. Vi guider her til 5 mobiltelefoner med de bedste kameraer lige nu.

Se også: Mobiltelefoner med bedste kamera

 

Mobiltelefoner med de bedste kameraer

#1 Huawei P20 Pro

Karakter for kamera: 10/10
P20 Pro har tre kameraer på bagsiden og det er ikke bare for at prale med at have flest kameraer – i praksis tager de super flotte billeder og særligt i mørke klarer det sig virkelig godt. Det har super god eksponering, effektiv hvidbalance og lyn hurtig autofokus og autoindstillingerne er blandt de allerbedste i en mobil. Du behøver ikke bøvle med særlige indstillinger, selvom omgivelserne varierer motiv- og lysmæssigt.

P20 Pro har også det, der reelt fungerer som 5X optisk zoom – man kan zoome 5 gange ind på billedet uden at det går ud over billedkvaliteten.

Bedste pris:
Fra cirka 4.600 kroner. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på Huawei P20 Pro

# 2 Samsung Galaxy S9+

Karakter for kamera: 9/10
Samsung Galaxy S9+ har et super godt dual kamera med lynhurtig autofokus. Den er hurtig til at tilpasse sig omgivelserne og når lys og motiv ændrer sig og tager næsten altid fremragende billeder med høj skarphed og korrekte farver. Kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 5.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S9+

 

#3 HTC U12+

Karakter for kamera: 9/10
Fremragende dual kamera med super hurtig autofokus og god evne til at tage billeder i mørke omgivelser. Optisk og elektronisk billedstabilisering er med til at sikre billeder af høj kvalitet.

Bedste pris:
Fra cirka 6.900 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på HTC U12+

 

#4 Sony Xperia XZ2

Karakter for kamera: 1o/10
Fremragende kamera med super hurtig autofokus og god evne til at tage billeder i mørke omgivelser. Det har ikke dual kamera men med en særlig indstilling kan man alligevel tage de flotteste portrætbilleder og makrobilleder – ja faktisk bedre end med telefoner med dual kamera. Elektronisk billedstabilisering er med til at sikre billeder af høj kvalitet.

Bedste pris:
Fra cirka 5.625 kroner. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZ2

 

Huawei P20 

Karakter for kamera: 9/10
P20 har et super godt dual kamera med lynhurtig autofokus. Den er hurtig til at tilpasse sig omgivelserne og når lys og motiv ændrer sig og tager næsten altid fremragende billeder med høj skarphed og korrekte farver. Kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 3.100 kroner. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på Huawei P20 

 

Store prisforskelle på mobiltelefoner med bedste kamera

Det er altid interessant, når noget er bedst samtidig med at prisen er skarp og lavere end hos de fleste andre konkurrenter. Det er tilfældet med Huawei P20 Pro. Kameraet er fremragende og et niveau over konkurrerende modeller og alligevel er den cirka 1.000 kroner billigere.

I denne guide med de 5 bedste kameramobiler på det danske marked lige nu er der 2.300 kroner i forskel på prisen mellem den bedste, P20 Pro og den dyreste, HTC U12+. Er Huawei ikke noget for dig og er du glad for Samsung eller Sony, så får du fremragende kameraer i de to modeller S9+ og XZ2 og som mobiltelefoner er de også begge helt i top.

Se også: De bedste tilbud på mobilabonnementer

 

Mobiltelefoner med bedste kamera, juni 2018

Prissammenligningen af mobiltelefoner med bedste kamera er fra juni 2018. Anbefalingen af de fem bedste i kategorien er baseret på test, dom og priser på mobil.nu, telepristjek.dk og pricepusher.dk. De fem bedste telefoner er fra Huawei, Sony, HTC og Samsung.

Den dyreste kameramobil på listen koster 6.900 kroner, mens den billigste har en pris fra 3.100 kroner. Det giver en besparelse på 3.800 kroner, hvis du vælger den billigste af de fem bedste kameramobiler.

Se også: Prissammenligninger på mobiltelefoner