bedste kameramobil til prisen

Bedste kameramobil til prisen – sammenlign priser

Det er muligt at finde telefoner med fremragende kameraer, men det er også en funktion, man ofte må betale dyrt for. Sådan behøver det dog ikke være, hvis du lader være med at vælge de allernyeste telefoner – se guide til de bedste kameramobiler til prisen.

 

De bedste kameramobiler til prisen

Du kan spare mange penge, hvis du er ude efter en god kameramobil – du behøver nemlig ikke at købe den dyreste og nyeste for at få en rigtig god kameramobil med lækre bokeh-effekter, evne til at tage gode billeder i mørke omgivelser og mulighed for at optage video i 4K. Vi har støvsuget markedet for de bedste kameramobiler til prisen.

 

#1 Huawei Mate 9 Pro

Karakter for kamera: 10/10.
Mate 9 Pro har et super godt dual kamera og tager masser af lys ind takket været en lav blænde – kan også optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 3.100 kroner. Tilbuddet er med abonnement i én måned.

Se aktuelle priser på Huawei Mate 9 Pro

 

#2 OnePlus 3T

Karakter for kamera: 7/10.
OnePlus 3T har kamera med 16 megapixel og god lav blænde og kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 3.700 kroner. Tilbuddet er med abonnement i seks måneder måned.

Se aktuelle priser på OnePlus 3T

 

# 3 Sony Xperia XZ1

Karakter for kamera: 10/10.
Xperia XZ1 kan tage virkelig flotte billeder i mørke og tager generelt super gode billeder i alle situationer. Kan samtidig optage video i 4K i super slow motion.

Bedste pris:
Fra cirka 4.050 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZ1

#4 Huawei P10

Karakter for kamera: 9/10.
P10 har dual kamera udviklet sammen med kameraproducenten Leica. Den klarer de fleste billedesituationer rigtig godt og kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 3.600 kroner. Tilbuddet er med abonnement i  måned.

Se aktuelle priser på Huawei P10

 

#5 Huawei Mate 9

Karakter for kamera: 9/10.
Mate 9 er meget hurtig til at fokusere, hvilket giver skarpe billeder. En lav blænde gør, at den tager meget lys ind på billederne – også når det er mørkt. Kameraet kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 4.000 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Mate 9

 

Hvad er et godt mobilkamera?

Du skal ikke lade dig forblænde af megapixeltal. Det er ikke altid en fordel med mange megapixel, hvis telefonen ikke har teknik til at understøtte dette. Har en mobil 12-13 megapixel, er du godt dækket ind på den front.

Du skal derimod kigge på blændetallet, der oftest står beskrevet som for eksempel F/2.0. Jo lavere blændetal desto mere lys kan telefonen tage ind på billedet og lys er altafgørende for billedkvaliteten – særligt når der er dårligt lys der, hvor du tager billedet. De laveste blændetal i dag er helt nede på F/1.6, mens telefoner med blændetal på F/2.4 eller højere er meget højt.

Se også: De bedste tilbud på mobilabonnementer

 

Bedste kameratelefon til prisen, oktober 2017

Prissammenligningen af de bedste kameratelefoner til prisen er gennemført i oktober 2017. Anbefalingen af de fem bedste i kategorien er baseret på test, dom  og priser på telepristjek.dk og pricepusher.dk. De fem bedste telefoner er fra Huawei, Sony og Oneplus.

Den dyreste kameramobil på markedet i forhold til prisen er iPhone 8, der har en pris på op mod 9.500 kroner – du sparer altså 6.000 kroner på at købe Huawei Mate 9 Pro fremfor at gå efter det dyreste tilbud.

Se også: Prissammenligninger på mobiltelefoner