Bedste fitnesstracker 2022 – guide til de bedste aktivitetsure

Der findes mange forskellige fitnesstrackere og aktivitetsure - og i forskellige prisklasser - til at tracke ens helbred og aktiviteter. Se fem gode fitnessure til prisen.

Bedste fitnesstracker 2022 – guide til de bedste aktivitetsure

Fitnesstracker, aktivitetsur, aktivitetsmåler, fitnessur, fitnesstracker og fitnessarmbånd. Ja, kært barn har som bekendt mange navne. Ikke desto mindre handler det alt sammen om de små ur-lignende wearables, man kan bære på håndleddet og bruge til at tracke ens sundhed og aktiviteter.

Måske tænker du “hvorfor ikke bare købe et Apple Watch eller et andet smartwatch?” Det kan man også, men deres fokus er ikke at tracke dine aktiviteter, træning og velvære. De er først og fremmest smarte ure til at fungere som en mobil i miniformat. De kan som regel også tracke visse ting, men ikke nær så omfangsrigt som dedikerede fitnesstrackere.

Aktivitetsure adskiller sig ved først og fremmest at hjælpe dig med at tracke dine aktiviteter, og derefter kommer de smarte ur-funktioner i anden række. Du kan derfor som regel ikke meget mere end at modtage underretninger for din telefon – måske betjene musik og foretage kontaktløse betalinger.

Alt andet kræver dog, at du hiver telefonen op af lommen. Og det gør slet ikke noget, for i stedet får du et utrolig godt fitnessarmbånd med en batteritid, der er markant længere, end hvad du får i et typisk smartwatch.

Se også: Test af fitness trackere

Priser på de bedste fitnesstrackere

Men hvilken fitnesstracker skal du vælge? Der er rigtigt mange at vælge mellem, men særligt to spillere dominerer markedet for fitnessure: Garmin og Fitbit. Nedenfor kan du se fem gode aktivitetsure, som koster alt fra 666 kroner og op til 2.900 kroner. Bliv klogere på urene herunder:

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 er en aktivitetsmåler og sundhedstracker, som har en farverig og lysstærk skærm, der er dobbelt så lysstyrk som forgængeren. Den underretter dig om usædvanlig høj eller lav puls, tracker din søvn og søvnkvalitet og kan tracke 20 forskellige slags øvelser.

Fitbit Charge 5 kan håndtere opkald, beskeder, kalenderunderretninger, Gmail, WhatsApp og mere. Uret har også GPS og tracking af din huds temperatur. Det har en batteritid på op til 7 dage og understøtter Fitbit Pay-betaling, som virker med mange danske banker.

Fitbit Charge 5 har et prisleje på 1.049-2.007 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 4

Sidste års fitnesstracker fra Fitbit, Charge 4, har en sort/hvid OLED-skærm. Uret er i stand til at tracke alle hverdagens aktiviteter, søvn, iltniveau, hudtemperatur, puls, lokation via GPS, trappetrin, menstruation, træningsøvelser og mere.

Det er vandbestandigt i op til 50 meter dybt vand, og så kan du også foretage kontaktløse betalinger i butikker med uret via Fitbit Pay. Uret lader dig også styre Spotify, og det har en batteritid på op til 7 dage. Uret kan også vise din telefons notifikationer. Fitbit Charge 4 virker med både iOS og Android.

Fitbit Charge 4 har et prisleje på 666-1.499 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Fitbit Charge 4

Garmin Forerunner 255

Garmin Forerunner 255 er et løbeur, der har en 46 millimeter stor urkasse. Uret er til dig, der vil have optimal tracking af dine løbeture, fx med den gratis træningsplan Garming Coach med vejledning fra professionelle trænere.

Uret kan hjælpe med, hvor lang tid du skal restituere, den kan hjælpe med dit løbetempo, vise din intensitet, træningseffekt, præstationstilstand, løbedynamik, beregne løb ud fra dit formnivea og meget andet, blandt andet forskellige wellnessfunktioner. Den tracker også dit overordnede helbred og giver dig en morgenrapport om din søvn.

Uret holder strøm i op til 14 dage eller 30 timer i GPS-tilstand. Det understøtter Garmin Pay for kontaktfri betaling i Danmark. Uret kan modtage notifikationer fra iPhones og Android-telefoner.

Garmin Forerunner 255 har et prisleje på 2.602-3.099 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Garmin Forerunner 255

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er et aktivitetsur med fokus på helse. Det har en AMOLED-skærm og er bygget i en sølv urkrans af rustfrit stål og silikonerem. Urets helsefunktioner giver et bedre indblik i, hvad der foregår inde i din krop. Uret kan regisrere puls, pulsvariation, iltmætning, vejrtrækning og stress. Uret holder også øje med din krops energiniveau, stress, menstruationscyklus, graviditet, hydrering, vejrtrækning, søvn og puls.

Den kan også hjælpe med cardio-, styrke-, yoga-, pilates- og højintensitetsintevaltræning med animerede træninger på skærmen. Der er 25 forskellige slags forudindlæste apps til træninger, og uret har avancerede funktioner til at vise, hvilke muskelgrupper du har arbejdet med under styrketræning.

Uret kan også modtage notifikationer fra iPhones og Android-telefoner, man kan styre Spotify og betale kontaktløst i butikker i Danmark med Garmin Pay. Uret er vandtæt og kan holde strøm i op til 9 dage eller op til 24 i GPS-tilstand.

Garmin Venu 2 Plus har et prisleje på 2.873-4.850 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Garmin Venu 2 Plus

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2 er et simpelt aktivitetsarmbånd med en lille sort/hvid-skærm. Trods dens beskedne størrelse har den en batteritid på op til 10 dage, og den kan tracke puls, vejrtrækning, hudtemperatur, menstruation, kalorier, hverdagens aktiviteter, pace, styrketræning, forbrænding af kalorier, søvn og meget mere.

Uret har op til 10 dages batteritid og kan modtage underretninger fra iPhones og Android-telefoner. Det understøtter ikke Fitbit Pay.

Fitbit Inspire 2 har et prisleje på 521-930 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Fitbit Inspire 2