god billig kameramobil

Bedste billige kameramobil - guide med sammenligning og priser

Den vigtigste funktion på en mobil er for mange kameraet – det er bare ikke alle der har lyst til at punge ud med 6.000 kroner for en god kameramobil. Guide til 5 gode og billige kameramobiler.

Okay, de vigtigste funktioner på en mobil er trods alt stadig at kunne ringe og sende beskeder, men lige under kommer kameraet for rigtig mange. Man siger, at det bedste kamera er det, man har med, og jeg har sjældent mit DSLR-kamera med mig – derimod har jeg – og jeg tør også godt sige alle andre – stort altid mobilen på mig eller inden for rækkevidde. Men mobiltelefonen er ikke bare et godt kamera, fordi man har det med sig. Det er faktisk muligt at få fingre i telefoner, der tager fremragende billeder.

Desværre koster de allerbedste kameramobiler mange penge og vi skal ofte på den anden side af 5-6.000 kroner for at få fat i de allerbedste. Heldigvis kan man få rigtig gode kameramobiler til det halve i pris og dem guider vi til her. Der er mange penge at spare i forhold til de bedste og dyreste kameramobiler – faktisk op mod 8.000 kroner i forhold til den dyreste mobil på det danske marked. Se guide til de bedste billige kameramobiler.

Se også: Guide til de bedste kameramobiler

 

Bedset billige kameramobiler

 

#1 Huawei Mate P10

Karakter for kamera: 9/10.
P10 har dual kamera på 20 og 12 megapixel. Blænde F/2.2, laserautofokus, Leica-optik, HDR, optisk billedstabilisering (OIS) og 2 x optisk zoom. Optager video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 2.200 kroner. Tilbuddet er med abonnement i én måned. Se tilbuddet her.

Se aktuelle priser på Huawei P10

 

#2 Sony Xperia X Compact

Karakter for kamera: 9/10.
Xperia X Compact har kamera på 23 megapixel. Blænde F/2.0, HDR, fasedetektion autofokus. Optager video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 2.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se tilbuddet her.

Se aktuelle priser på Sony Xperia X Compact

 

#3 HTC 10

Karakter for kamera: 9/10.
HTC 10 har kamera på 12 megapixel. Blænde F/1.8, laserautofokus, HDR, optisk billedstabilisering (OIS). Optager video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 3.300 kroner. Tilbuddet er med abonnement i seks måneder måned. Se tilbuddet her.

Se aktuelle priser på HTC 10

 

# 4 Huawei Mate 9

Karakter for kamera: 9/10.

Mate 9 har dual kamera på 20 og 12 megapixel. Blænde F/2.2, laserautofokus, HDR, Leica-optik, optisk billedstabilisering (OIS) og 2 x optisk zoom. Optager video i 4K.

Bedste pris:

Fra cirka 3.550 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se tilbuddet her.

Se aktuelle priser på Huawei Mate 9

 

#5 Sony Xperia XZs

Karakter for kamera: 10/10.
Xperia XZs har kamera på 19 megapixel. Blænde F/2.0, laserautofokus, HDR, elektronisk billedstabilisering (EIS). Optager video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 4.000 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se tilbuddet her.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZs

 

Vigtige funktioner på et kamera

Har en mobil 12-13 megapixel, så er det længe rigeligt for de fleste. Det, du skal holde øje med, er hvilken type autofokus, der er i telefonen, om den har et lavt blændetal. Har en mobil laserautofokus, så betyder det, at den er ekstra hurtig til at fokusere, særligt i dunkle omgivelser, og det giver skarpere billeder. HDR er også en vigtig funktion, der er brugbar, når man tager billeder med mange kontraster på. De fleste telefoner har HDR – alle i guiden herover har teknikken.

Et lav blændetal er også vigtigt – desto lavere blændetal desto mere lys tager kameraet ind på billedet og det giver bedre billeder. En mobil skal helst have blændetal omkring F/2.0 eller lavere.

De fleste telefoner har optisk billedstabilisering (OIS) og det betyder, at telefonen arbejder på at minimere rystede billeder mest muligt, mens man tager billede. Elektronisk billedstabilisering var længe underlegen i forhold til OIS, men Sony Xepria XZs viser, at EIS også fungerer godt i dag.

Se også: De bedste tilbud på mobilabonnementer

 

Bedste billige kameratelefon, november 2017

Prissammenligningen af de bedste billige kameratelefoner er fra 15. november 2017. Anbefalingen af de fem bedste i kategorien er baseret på test og dom på mobil.nu og priser på telepristjek.dk og pricepusher.dk. De fem bedste telefoner er fra Huawei, Sony og HTC.

Den dyreste kameramobil på markedet i dag er iPhone X til en pris op mod cirka 10.250 kroner. Du kan altså spare op mod 8.000 kroner ved at købe en billig, men god kameramobil.

Se også: Prissammenligninger på billige kameratelefoner

 

Skriv et svar