Apple giver os ikke salgstallene, så det gør CIRP – 62 millioner

Apple vil ikke oplyse antal solgte iPhones, men omsætningen er faldet med 15 procent i seneste kvartal - på baggrund af det vurderer analysebureau et salg på 62 millioner solgte iPhone, et fald på 20 procent.

Apple giver os ikke salgstallene, så det gør CIRP – 62 millioner

Apple vil ikke offentliggøre sine salgstal. Det kan der være flere årsager til, men med tanke på, at indtjeningen på iPhones er faldet med 15 procent, er det måske det, det handler om. Vi vil dog gerne vide, hvor mange iPhones, der blev solgt i fjerde kvartal af 2018.

 

Eksperter: 62 millioner solgte iPhones i fjerde kvartal

En metode til at estimere det kan være at tage indtjeningen og dele den med 800 dollars, der er det nærmeste en gennemsnitspris for en iPhone, vi kan komme. Det giver 65 millioner enheder.

Spørger man analytikerne inden for området, kan man få andre svar. Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) estimerer 62 millioner solgte iPhones på verdensplan for fjerde kvartal. De har en gennemsnitspris på 839 dollars baseret på priserne for den mest populære model iPhone XR, og den noget dyrere iPhone XS Max.

Se også: Guide til de bedste iPhones

 

Solgte 20 procent færre iPhones

 

Ser vi et år tilbage til samme kvartal 2017, tjente Apple 61,6 milliarder dollars på at sælge 77,3 millioner iPhones. Skal vi gå efter CIRPs estimat, betyder det er fald i salg på 20 procent. Ifølge CIRP er væksten for iPhone også faldet. Per 30. december var der 189 millioner aktive iPhones i USA, hvilket er en stigning i forhold til kvartalet inden på 2 procent, og en årlig stigning på 14 procent.

For et år siden steg antallet af aktive iPhones i USA med 5 procent fra tredje til fjerde kvartal, og årligt med 19 procent.

CIRPs vurderinger er baseret på en undersøgelse blandt 500 amerikanske Apple-kunder, der fandt sted mellem 31. december og 10. januar.

Se også: Sammenlign priser på iPhones