Alle Greentels mobilabonnementer kan nu bruges i EU

Greentel har nu valgt, at alle deres mobilabonnementer kan bruges i EU - der var for meget besvær med DK- og EU-abonnementer for kunderne.

Alle Greentels mobilabonnementer kan nu bruges i EU

Det Randers-baserede teleselskab Greentel har siden de nye roaming-regler i EU trådte i kraft i sommer kørt med billige DK-abonnementer og dyrere EU-abonnementer, men det er nu slut med at skulle vælge mellem det ene eller andet – fremover kan man bruge alle Greentels mobilabonnementer i både Danmark og EU.

Teleselskaber med DK og EU abonnementer

Som mobilkunde blev det ikke nødvendigvis mere overskueligt, da de nye EU-regler for roaming trådte i kraft. EU forklarede, at alle skulle kunne bruges deres mobil i udlandet uden dyr roaming-afgift, men teleselskaberne fik alligevel lov til at tilbyde abonnementer, der kun kunne bruges i Danmark.

Det benyttede flere selskaber sig af, her i blandt også Greentel. Det har selskabet dog ændret på nu og alle deres mobilabonnementer kan nu bruges i både Danmark og EU.

Se også: Billige mobilabonnementer der kan bruges i udlandet

Alle Greentels mobilabonnementer kan bruges i DK og EU

Line Tarp, Greentels direktør, forklarer om det nye tiltag, at de havde for mange kunder, der kom udenfor Danmark og ingen forbindelse havde.

“Det var langt fra alle, der var klar over, at hvis man har et DK-abonnement, så er der ingen forbindelse udenfor DK. Mange troede, at det bare betød, at de så selv skulle betale for forbruget, men sådan er det ikke. Det er super ærgerligt at have sure kunder, der sidder i udlandet uden forbindelse, det er ikke god kundeservice for os. For, at det skal være nemt for vores kunder, er alle mobilabonnementer nu EU-abonnementer, så man ikke skal bekymre sig om ens telefon virker, når man kommer til udlandet”.

Se også: Billig mobilabonnement med roaming

 

EU-abonnement til 48 kroner

Greentels billigste mobilabonnement koster 48 kroner om måneden og indeholder 1 times tale og 1 GB data og både tale og data kan frit bruges i DK og EU. Selskabets større mobilpakker med mere tale og data har dog begrænsning på dataforbruget som det også er tilfældet hos andre teleselskaber. Antallet af GB data, der kan bruges i EU, beregnes ud fra den roaming-pris, som teleselskaberne må taksere hinanden på tværs af grænserne.

Det betyder for eksempel, at man med et abonnement med 8 GB data kan bruge 3 GB i EU. Du kan sammenligne priser på mobilabonnementer hos Greentel her.

Se også: Sammenlign priser på EU-abonnementer

Opfølgning:

Næste historie om emnet er også interessant. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 10/1/2018 publicerede redaktionen sagen Billige mobilabonnementer til virksomheder – sammenlign priser – Følg den videre histore her. Seneste højaktuelle stof om “Mobilabonnement” finder du i denne spalte..