Stor vækst i online handel blandt ældre

Ældre i fra 55 år og op handler i stor grad på nettet og selv dem i aldersgruppen 66+ år handler lige så meget online som andre aldersgrupper. Det sparer nemlig tid og det er let at sammenligne priser.

Stor vækst i online handel blandt ældre

Nyeste tal fra DIBS viser, at de ældre i stor stil på nettet – faktisk handler 81 procent af alle ældre over 66 år på nettet og blandt 55-65 årige er tallet på 88 procent. Der er to væsentlige årsager til, at de ældre i høj grad har taget online-shopping til sig.

 

Ældre handler i stor grad på nettet

DIBS laver årligt en analyse af dansk e-handel og i de seneste år har de registreret en stor vækst, når det handler om online shopping blandt de ældre.I DIBS’ seneste analyse af dansk e-handel står det klart, at 81 procent af danskere over 66 år handler på nettet og i aldersgruppen 55–65 år er det tal oppe på hele 88 procent.

Henriette Høyer, salgsdirektør i DIBS, forklarer, at den vigtigste årsag til, at de ældre shopper på nettet er, at det er nemt og sparer dem tid. “De kan ordne deres køb hjemmefra, hvilket gør hverdagen lettere.  Vi så det også i den travle julemåned, hvor halvdelen af danskerne over 60 år valgte at købe en eller flere julegaver online. Til sammenligning valgte 63 procent af alle danskere over 18 år at tage nettet i brug, når de skulle købe julegaver i december, så de ældres onlineforbrug følger fint med resten af befolkningen,” fortæller Henriette Høyer.

For en fjerdedel af de ældre onlineforbrugere er det også en væsentlig faktor, at de kan bruge nettet til at få overblik over varer og priser. Nettet gør det nemt at sammenligne produkter og finde ud af, hvor de kan gøre det bedste køb til prisen.

Se også: Sikker online handel af mobiltelefoner

 

Shopping med mobilen oplever massiv vækst

Sidste år handlede 54 procent af de danske forbrugere online med deres mobiltelefoner. Her var de ældre bagefter resten af befolkningen, men i forhold til 2017 steg online-handel med mobilen blandt de 55-65 årige med 28 procent, så det nu er 47 procent af alle i den aldersgruppe, der bruger mobilen til at handle på nettet. Det kaldes DIBS for en “massiv vækst”.

Når det gælder 66-74 årige, handler 29 procent på nettet med mobilen, hvilket er en 4-dobling siden 2012. “Det viser den digitale power hos de ældre. Det giver derfor mening at satse mere på det ældre segment inden for e-handel”, forklarer Henriette Høyer.

Se også: Sikker online handel af tablets

 

Hvad handler de ældre på nettet?

Ældre har altså taget online handel til sig og bruger også mobilen i stor grad til det. Med så mange ældre online-shoppere bliver der naturligvis handlet mange forskellige produkter, men DBIS kan se, at nogle kategorier er mere populære end andre.

De ældre onlineforbrugere køber især varer inden for kategorien krop og helse, men også bøger og madvarer hitter hos seniorsegmentet, lyder det fra DIBS.

Se også: Tips og prissammenligninger