Det skal du gøre hvis du glemmer adgangskoden til dit teleselskab

Hvad stiller man op, hvis man har glemt adgangskoden til sit teleselskab? Vi guider til ting, du kan gøre og tjekke inden du beder om et nyt kodeord og vi tipper også til en smart løsning, du bør overveje, hvis du går op i online sikkerhed.

Det skal du gøre hvis du glemmer adgangskoden til dit teleselskab

Vi bliver altid tudet ørerne fulde om vigtigheden af at have forskellige kodeord til alle de online-tjenester, vi har – det kan bare være svært at huske dem alle. Så hvad gør man så, hvis man man glemmer sit kodeord til ens teleselskab? – Guide til, hvad du kan gøre, hvis du glemmer dit kodeord til dit teleselskab.

Har man 6-8 forskellige kodeord og adgangskoder til alle de utallige online-tjenester, man efterhånden har tilmeldt sig, så kniber det nogen gange med at huske, hvilket kodeord der skal bruges til at logge ind på de forskellige tjenester og services på nettet. Også til ens teleselskab.

Se også: Teleselskaber med bedst kundeservice

 

Glemt adgangskode til dit teleselskab

Det er sikkert sjældent, at du ulejliger dig med at logge ind på din konto hos dit teleselskab og jo længere tid, der går i mellem, desto større risiko er der for, at du glemmer dit kodeord eller adgangskode.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

 

Årsager til forkert adgangskode

Oplever du problemer med at logge ind hos dit teleselskab, så kan det være, at den adgangskode, du taster ind, ikke passer sammen med den mailadresse eller det telefonnummer, du har tastet ind ved brugernavnet.

Det kan også være, at du er kommet til at trykke Caps Lock-tasten ned, så alt du skriver, også din adgangskode, skrives med store bogstaver eller mærkelige tegn. Kodeord skal oftest skrives med en blanding af store og små bogstaver og eventuelt tal og tegn og er Caps Lock-tasten trykket ned, kan du ikke skrive det korrekte kodeord.

Det kan også være, at du ved et uheld har ændret sprog på dit tastatur, så du ikke kan skrive æ,ø og å.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Adgangskode i velkomstmail

Hvis du bare ikke kan få tastet adgangskoden korrekt ind, så kan du starte med at tjekke den velkomstmail, som du modtog, da du oprettede dig som abonnent hos dit teleselskab.

Ved tilmelding til teleselskabet modtog du nemlig en kode. Selvom du blev opfordret til at ændre koden til en anden umiddelbart efter du loggede ind første gang, er du ikke den eneste i Danmark, hvis du ikke har gjort det.

Så har du ikke ændret din adgangskode til dit teleselskab, så kan du altså finde den i din mail-indbakke.

 

Hvordan bestiller man ny adgangskode til sit teleselskab?

Har du ændret din adgangskode og samtidig ikke kan huske, hvordan den er, så er du nødt til at bestille en ny adgangskode hos dit teleselskab – det er heldigvis en simpel proces.

Lige under boksen, hvor man skal skrive adgangskoden, er der nemlig typisk teksten ‘Glemt dit kodeord?’, der er et klikbart link. Klik på linket og så skal du taste mobilnummer eller mailadresse ind samt formentlig også en CAPTCHA-kode. Den kode sikrer, at du ikke er en robot, der forsøger at få uretmæssig adgang til din konto. Herefter modtager du så det nye kodeord som mail.

Har du problemer med bestillingen, så er der ikke så meget andet at gøre end at gribe telefonen og ringe til dit teleselskab.

Se også: Sammenlign priser hos alle danske teleselskaber

 

Password manager til alle dine kodeord

Et tip til at komme problemer med kodeord og adgangskoder til livs er at benytte en password manager.

En password manager bruges til at generere helt tilfældige og ekstremt komplicerede koder til alle de forskellige konti, du har på nettet. Disse koder er totalt umulige at huske, men fidusen er, at du så opretter et såkaldt master kodeord i din password manager. Dette master kodeord bruger du så, når du logger ind på de forskellige online-konti, du har.

Så når du logger ind, gør du det via din password manager og dit master kodeord. Der findes en del forskellige password managers, der både fungerer til computere og mobiltelefoner, men de koster ofte penge. Password Managers er dog smarte og effektive og højner din online-sikkerhed. Du skal bare huske at oprette et master kodeord, der ikke er navnet på dit barn eller din hund.

Master kodeordet skal være svært at knække for hackere, så husk at gøre det så kompliceret som muligt – bare du selv kan huske det.

Et af de mest kendte password managers er Lastpass, der både fungerer til computere og mobiltelefoner. Læs mere om det her.

Se også: Nyheder om teleselskaber