Hvor ofte bør jeg skifte mobilabonnement og teleselskab?

Spar 1.000 kroner om året ved at benytte lavprisselskabernes tilbud på mobilabonnementer flere gange om året frem for at forblive kunde hos dyre teleselskaber som YouSee, 3, Telia og Telenor.

Hvor ofte bør jeg skifte mobilabonnement og teleselskab?

Har du været kunde hos det samme teleselskab og haft samme abonnement i flere år? Så går du glip af store besparelser, for der er rigtig mange penge at spare om året ved at gøre brug af teleselskabernes konstante tilbud i forsøget på at tiltrække nye kunder.

De fire store teleselskaber i Danmark, YouSee, 3, Telia og Telenor, har mange kunder – men de har også høje priser sammenlignet med lavprisselskaberne.

Ved at skifte mellem de forskellige lavprisselskaber 2-4 gange om året kan du nemt spare omkring 1.000 kroner om året.

Se også: Find priser på de billigste mobilabonnementer til dit behov

Benyt dig jævnligt af lavprisselskabernes introtilbud

Den gennemsnitlige pris for de billigste mobilabonnementer med fri tale og 10-25 GB data hos de fire store teleselskaber er 145 kroner per måned.

Det er i og for sig ikke en pris, der vælter budgettet, men det kan gøres meget billigere først og fremmest ved at skifte til et lavprisselskab, hvor lignende abonnementer koster omkring 90 kroner per måned i gennemsnit. Alene det at skifte til et lavprisselskab kan spare dig for de første 660 kroner om året.

Endnu mere kan du spare ved regelmæssigt at skifte mellem lavprisselskaberne. De har stort set hele tiden tilbud til nye kunder – oftest halv pris de første tre måneder. Det er altså en gennemsnitlig besparelse på 135 kroner, som du kan opnå 2-4 gange om året ved at skifte jævnligt mellem lavprisselskaberne.

Skifter du for eksempel til et lavprisselskab i januar og får halv pris de første tre måneder og derefter skifter til et andet lavprisselskab i juli og igen får halv pris de første tre måneder, sparer du pludselig næsten 1.000 kroner om året. Og er du ekstra god til at udnytte de gode tilbud, kan du spare 1.200 kroner i forhold til at forblive kunde hos et af de dyre teleselskaber.

Alt efter temperament bør du altså skifte mobilabonnement i hvert fald hvert halve år for at sikre, at din mobilregning bliver så billig som overhovedet mulig.

Se også: Opsigelse af mobilabonnement – sådan gør du

Vælg et lavprisselskab med god dækning

Når du skifter mellem de forskellige lavprisselskaber, skal du huske at vælge et teleselskab, som har god mobildækning der, hvor du bor.

TelePrisTjeks dækningskort kan du se de forskellige teleselskabers dækning i hele Danmark på baggrund af mere end 13.000 danskeres erfaringer med teleselskaberne. Èn ting er, hvordan teleselskaberne selv siger, at de dækker dit område – en anden ting er, hvad andre i praksis har oplevet som kunde.

Du kan også selv bidrage med dine erfaringer ved at deltage i undersøgelsen nedenfor:

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.