iPhone 16: Hvad er de forventede funktioner?

Apples iPhone 16 skal forsøge at fortsætte successen fra alle de andre iPhones - vi ser her på, hvad vi har i vente af specifikationer og funktioner.

iPhone 16: Hvad er de forventede funktioner?

Hvert eneste år er der altid spekulationer om, hvad den næste version af iPhone kommer til at bringe med sig. Presset er på Apple som aldrig før for at være så innovative som muligt, da de ikke kun stadig har stor konkurrence fra Samsung, men de har også andre som Google med Pixel-serien og Huawei at kæmpe med.

Så i år ser vi den 16. udgave i rækken af iPhones. Og hvad forventer vi så at få ud af den nye serie i år? Som altid er tilhængerskaren og forventningerne enorme, da de stadig har en kultlignende tilhængerskare, som stadig gør Apple til en billiardvirksomhed og en af de største i verden.

Mulig udgivelsesdato?

Der er endnu ingen solid bekræftelse fra Apple. Selv ikke hvad angår udgivelsesdatoen. Den forventes at være i september 2024. Men der går mange rygter i branchen om aspekter som større skærme, muligheden for at understøtte Wi-Fi 7 og øget RAM, så alle forskellige typer spil og software kan understøttes, som for eksempel Casino Kortspil app for blot at nævne et eksempel.

Spil bliver mere end nogensinde før mere krævende for RAM og andre hardwareelementer, så de er nødt til at følge med for at forsøge at holde trit. Den sidste serie af iPhones i 15-serien indeholdt alle 6 GB of RAM, så vi kan forståeligt nok forvente, at den næste udgave har mindst 8 GB.

Ingen solid bekræftelse, der bygger på spekulationer

I forhold til de seneste år har der dog ikke været mange lækager. Det har derimod givet anledning til mange flere spekulationer om, hvad de potentielt kunne finde på at holde tæt til kroppen om, indtil det bliver frigivet. Vi ved alle, at Apple i øjeblikket er med i AI race, og går head-to-head med andre industrigiganter som Amazon, Microsoft, Nvidia og Meta.

Så kan vi se implementeringen eller indflydelsen af det, de har opnået indtil videre, smitte af på nogle af softwarefunktionerne i disse nye enheder? Kan det være grunden til, at de ønsker at holde det så stille som muligt indtil videre?

Understøttelse af Wi-Fi 7

Vi har tidligere nævnt, at der går rygter om, at den kommende iPhone 16-serie vil have indbygget understøttelse af Wi-Fi 7. Men hvad mener vi med det? Jo, det betyder, at sammenlignet med den nuværende understøttelse af WiFi 6E-funktioner, vil det være muligt at opnå hurtigere overførselshastigheder på op til 40 GBPS, hvilket gør download og upload meget mere strømlinet og effektivt.

Kunne solid-state-knapper få deres debut?

Et andet rygte (i øjeblikket) om en tilføjelse til den nye serie af iPhones er solid-state-knapper. Det ville være første gang på en iPhone, og det ville være en kæmpe innovation og et stort fremskridt for virksomheden. Det var meningen, at de skulle have været med i den sidste serie, men det blev ikke til noget. Så hvad er solid-state-knapper? Det er knapper, der ikke er det.

De simulerer knaptryk med haptisk feedback. Haptisk feedback er, når du føler en fysisk vibration, når du rører ved en skærm. Og derfor forventer alle, at de dukker op for første gang i den kommende serie.

Sammenfatning

Alt, hvad vi kan gøre lige nu, er at spekulere over, hvad den kommende iPhone-serie kan have af funktioner. Men med en rygtet udgivelsesdato, der kun er måneder væk, behøver vi ikke at vente længe. Og det bliver spændende at se, hvad Apple afslører, når de forsøger at holde sig til i konkurrencen og føre an på et marked, der er mere konkurrencepræget end nogensinde i en branche, hvor teknologien udvikler sig hurtigere end nogensinde før.