Sådan får du dit eget domæne? De tager kun 10 min

Når du skal have din nye hjemmeside op at køre, er det vigtigste for dig at finde det rette domænenavn.

Sådan får du dit eget domæne? De tager kun 10 min

Dette indhold er sponsoreret. Når du skal have din nye hjemmeside op at køre, er det vigtigste for dig at finde det rette domænenavn. Et domænenavn er navnet på din hjemmeside, og det som de besøgende oftest vil søge på, når de ønsker at finde din hjemmeside. At vælge det rette domænenavn er derfor vigtigt, da det har stor betydning for hvor meget trafik du kan forvente dig på din hjemmeside.

Hvordan får jeg mit eget domæne?

Før du går på jagt efter dit domæne, skal du altid gøre dig nogle overvejelser over, hvad der er et godt domæne for dig. Gode tips og tricks kan du læse længere nede i artiklen.

Når du har fundet et domænenavn du kan lide, gælder det for dig om at tjekke om domænenavnet er ledigt. Hvis dette er tilfældet bør du kontakte en domæneudbyder og eventuelt købe et webhotel, så du kan få noget indhold op på din hjemmeside.

Ønsker du at købe domænet, kan du køb dit domæne her.

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig i forhold til mit domæne?

Et godt domænenavn er et navn som folk kan huske. Det gavner dig derfor sjældent at finde en lang og indviklet domænenavn, selvom det måske lyder godt i dine øre. I stedet skal domænenavnet forsøges at gøres så kort og sigende som muligt, og ofte giver domænenavnet også sig selv, hvis din virksomhed eller service allerede har et navn.

Overvej ligeledes at finde et domænenavn uden brug af æ, ø og å, da disse kan være en hindring i forhold til at lokke udenlandsk trafik til din hjemmeside. Ofte kan det også være en god ide at overveje at købe domænenavne der lægger sig tæt op af dig eget, for derved at kunne lede trafikken herfra videre over til dit eget domæne og hjemmeside.

Ejer jeg domænet, hvis jeg køber det?

Du ejer som udgangspunkt aldrig dit domænenavn, selvom du har betalt for den. Du lejer den derimod igennem dk-hostmaster for en periode, hvor du dog altid vil have førsteretten til at benytte domænet, så længe du altså betaler for den. Nogle gange kan det betyde, at der findes en række udløbne domæner som du kan få fingrene i.

Det kan derfor være en god ide at undersøge domænenavne nøje, da der fra tid til anden dukker et godt gammelt domænenavn op, som måske kan være aktuel for din hjemmeside.