For og imod Sony Xperia 10 Plus – test og bedømmelse

Sony Xperia 10 Plus har stor skærm på 6,5 tommer i 21:9 format, der egner sig godt til spil og videoer - men batteritiden er ikke for god. For og imod Sony Xperia 10 Plus – test og bedømmelse

For og imod Sony Xperia 10 Plus – test og bedømmelse

Vi kom aldrig rigtig op at ringe over Sony Xperia 10 21:9 skærmformat – skærm var simpelthen ikke stor nok til at give en rigtig spændende oplevelse – til gengæld er der mere at komme efter på den 6,5 tommer stor Xperia 10 Plus. Test og bedømmelse af Sony Xperia 10 Plus.

Sony overraskede for et par måneder siden, da de annoncerede, at de satser på 21:9 skærmformatet på deres kommende mid og hign end mobiler. Det var overraskende, fordi de havde været lang tid om at komme med mobiltelefoner med 18:9 formatet, men da de endelig gjorde, gik de relativt hurtigt skridtet videre. 21:9 formatet egner sig godt til gaming og video, men med skærm på 6 tommer kom det ikke rigtig til sin ret på Xperia 10. Spørgmålet er så, hvordan det forløber på den 6,5 tommer store Xperia 10 Plus.

Herunder finder du test og bedømmelse af Sony Xperia 10 Plus.

Se også: Priser på Sony Xperia 10 Plus

 

Sony Xperia 10 Plus – test og bedømmelse

Fordele ved Sony Xperia 10 Plus:

Sony Xperia 10 Plus har skærmen som sin mest interessante del. 6,5 tommer med fuld HD opløsning giver en fin skarphed. Det aflange 21:9 format giver en betydeligt større effekt på 6,5 tommer end på 6 tommer og film eller video, der er filmet i 21:9 og som ses på Xperia 10 Plus, så virkelig godt ud.

Det er selvfølgelig en stramning fra Sonys side, når de siger, at den giver en biografoplevelse til film, men man får i hvert fald en oplevelse, der er tættere på den oplevelse, som var tiltænkt at instruktøren. Også til gaming får man mere med på skærmen, hvilket giver et flottere billede men det kan også give en fordel når man gamer mod andre på mobilen, da man kan se ting hurtigere end på andre telefoner. Skærmen leverer også rigtig gode farver og skarphed. Opløsningen er 2.520 x 1.080 pixel og der er tale om en LCD-skærm.

Den aflange skærm og de 6,5 tommer gør også, at man faktisk skal scrolle lidt mindre, når man er på nettet for eksempel og der er også gode muligheder for multitasking i to vinduer.

Designmæssigt er Xperia 10 Plus ret stor – i hvert fald aflang, men den er godt bygget og ligger rigtig behagelig i hånden.

Kameraet er med dual kamera setup på bagsiden på 12 + 8 megapixel og blænde F/1.8. Et lidt bedre kamera end på Xperia 10 og det tager gode billeder uden dog at kunne matche de bedste kameratelefoner på markedet.

Brugerfladen er Android 9.0 og der sidder en fin Snapdragon 636 processor og 4 GB RAM i mobilen. Brugerfladen er meget ren Android uden de store tilføjelser fra Sony. Der er nogle af Sonys egne apps, men de fylder ikke meget.

Der findes betydeligt mere kraftfulde processorer på markedet end Snapdragon 636, men generelt oplever jeg brugerfladen som hurtig og pålidelig. Derudover er der plads til hukommelseskort op til 512 GB, den har bluetooth 5.0, FM-radio og lynoplader og fingeraftryksscanner på siden af telefonen.

Se også: Priser på de bedste Sony telefoner

 

Ulemper ved Sony Xperia 10 Plus

Batteriet på 3.000 mAh er ikke meget stort set uanset hvilken mobil, vi taler om i dag, så vi er ikke overraskede over, at de 3.000 mAh på en mobil med 6.5 tommer skærm ikke har imponerende batteritid. Ved moderat brug rækker batteriet lige til en dags brug, men ser vi tv-serier eller film, skyder en del billeder eller video, så skal den lades op i løbet af dagen.

Lynopladningen er heller ikke imponerende. Det tager cirka 1 time og 40 minutter at lade den op fra 0-100 procent med den medfølgende oplader – ikke imponerende for en mobil med 3.000 mAh batteri.

Xperia 10 Plus har ingen IP-certificering, så den er altså ikke vandtæt eller støvtæt og der er heller ikke trådløs opladning.

Designmæssigt er Xperia 10 Plus som sagt godt skruet sammen, men den er lang. Den er faktisk 1 centimer længere end telefoner som iPhone XS Max og Samsung Galaxy S10 Plus.

Se også: De bedste Sony mobiler til prisen

 

Sony Xperia 10 Plus – bedste pris
Sony Xperia 10 Plus har en vejledende udsalgspris på 3.499 kroner, men den er set til cirka 2.800 kroner med abonnement inkluderet i prisen.

Se også: Den billigste Sony mobil

 

Særlige fordele ved Sony Xperia 10 Plus:

+Kamera (8/10)
+Gaming (9/10)
+Skærm (8/10)

Bedste pris – Cirka 2.800 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony