Test: For og imod Huawei Mate 20 lite
Huawei Mate 20 lite viser meget godt, hvor grænsen går for størrelsen på mobiltelefoner med skærm på 6,4 tommer – det må ikke blive meget større end det. Men go’ og rap i brugerfladen, det er den. Test og pris på Huawei Mate 20 lite.
Huawei Mate 20 lite er en af de telefoner, der kommer til at dominere salgslisterne herhjemme de kommende måneder. Den kombinerer en god pris med gode funktioner. Der er dog kommet til vel rigeligt med AR-emojis med denne gang.
I vores test og bedømmelse af Mate 20 lite ser vi på en række grunde til, at man bør købe telefonen og vi ser også på et par grunde til at lade være.
Se også: Priser på Huawei Mate 20 lite
Test af Huawei Mate 20 lite
Fordele ved Mate 20 lite:
Skærm på 6,3 tommer er stort – også på en mobil med aflangt 19,5:9 format. Den høje opløsning på 2.340 x 1080 pixel giver dog fin skarphed og det er en udmærket LCD-skærm, der sidder i telefonen. Skærmstørrelsen gør, at den er fortrinlig at læse magasiner, se video og game på. Online-aktiviteter klarer den også som en mis. Man kan let lave splitscreen på Mate 20 lite og med den store skærm giver det mening at gøre det.
Den store skærm gør dog, at selve telefonen også er stor rent fysisk. Den er ikke til en lille fin damehånd. Den er bygget i glas og aluminium.
Kameraet er af typen dual kamera med alt det indebærer af bokeh-effekter og AR-emojies. Jeg er ikke til den slags, men det er sikkert fornøjeligt for nogle. Kameraet har AI og det hjælper til med at tage det bedst mulige billede med autoindstillinger. Nogen gang fyres der lidt for meget farvelade på billederne med AI slået til, men det kan man så vælge at slå fra. Hovedkameraet er med 20 + 2 megapixel og der er blænde F/1.8. Muligheden for at tage selfiebilleder med bokeh-effekt er rigtig fin og også brugbar. Selfiekameraet er på 24+2 megapixel med blænde F/1.8.
Batteriet er på 3.750 mAh og rækker fint til en dags brug, hvis man er heavy user. Brugerfladen er generelt mere optimeret i forhold til strømforbrug sammenlignet med Mate 10 lite. Der er lynopladning, men det går ikke lynende hurtigt som på topmodellerne, godt et par timer skal man regne med at bruge på opladning fra 0-100 procent.
Brugerfladen er Android 8.1 med EMUI 8.2 trukket henover. Sammen med Kirin 910 chip og de 4 eller 6 GB RAM, man får den med, giver sammen en hurtig brugerflade. Det er i øvrigt dejligt med indgang til 3,5 mm jackstik og plads til hukommelseskort.
Se også: De bedste Huawei mobiltelefoner
Ulemper ved Mate 20 lite:
Design og farver er lidt anonyme sammenlignet med, hvad vi kender fra P20-serien og så er det ærgerligt, at den ikke er vandtæt. Størrelsen på mobilen vil helt sikkert genere nogen og den er ikke for alle brugere. Kameraet er ikke så godt i praksis, som der loves på papiret. Kameraet har lidt problemer, når der skal tages billede af noget med mange kontraster.
Kan man tillade sig at være kræsen på kamerafronten i dette prisleje? Jeg savner i hvert fald OIS, optisk billedstabilisering. Lynopladningen er ikke lynende hurtig heller.
Trådløs opladning er skønt, i hvert fald med den rette trådløse oplader, men den teknik er ikke med på Mate 20 lite.
Hidtil har det været dejligt, at Huawei har holdt sig fra AR-emojis, men de er med på Mate 20 lite og de er ikke min kop te og det er træls, de fylder i kamerabrugerfladen og optager plads på mobilen.
Se også: Bedste Huawei mobil til prisen
Mate 20 lite – bedste pris
Huawei Mate 20 lite har en bedste pris fra knap 2.800 kroner med abonnement i én måned.
Særlige fordele ved Huawei Mate 20 Lite
+ Godt kamera (8/10)
+ Batterilevetid (9/10)
+Flot skærm (9/10
+ Spiloplevelse (10/10)