5G virker ikke med alle abonnementer hos YouSee og Telmore

Som kunde hos YouSee eller Telmore skal ens abonnement være ”Klar til 5G”, hvis du gerne vil koble din telefon på TDC Groups kommende 5G-net.

5G virker ikke med alle abonnementer hos YouSee og Telmore

Når teleselskaberne begynder at åbne op for deres respektive 5G-netværk i slutningen af 2020 og i løbet af 2020, kan du ikke nødvendigvis koble din 5G-kompatible smartphone på deres – forhåbentlig – lynhurtige netværk.

Det viser sig nemlig, at ikke alle abonnementer hos YouSee og Telmore vil give adgang til TDC Groups 5G-net. Det ventes at blive aktiveret i hele Danmark sidst i 2020.

Se også: Bedste mobilnet i Danmark

Ikke alle abonnementer klar til 5G hos YouSee og Telmore

Både YouSee og Telmore har nemlig påsat teksten ”Klar til 5G” på en række af dets abonnementer. Det vil altså sige, at du kun kan bruge fremtidens hurtige mobile internet med de abonnementer, hvor den tekst står.

”Vi har inkluderet 5G i vores mest datarige mobilabonnementer, da 5Gnetværket netop giver mulighed for højere hastigheder og dermed et større dataforbrug. Hvis kunder hos YouSee eller Telmore ønsker 5G, kan de let opgradere deres abonnement til et af dem, som har 5G inkluderet,” siger Mai-Britt Noe, kommunikationsrådgiver i TDC Group.

Det betyder, at følgende YouSee-abonnementer er ”Klar til 5G”:

· Fri tale og fri data, inkl. 20 GB data i 48 lande, 10 timers tale og 100 SMS’er fra Danmark til 54 lande, Smart Wear-abonnement og YouSee Musik

· Fri tale og 60 GB data, inkl. 20 GB data i 48 lande, 2 timers tale og 20 SMS’er fra Danmark til 54 lande, Smart Wear-abonnement og YouSee Musik

· Fri tale og 30 GB data, inkl. 20 GB data i 48 lande og YouSee Musik

Følgende Telmore-abonnementer er ”Klar til 5G”:

· Fri tale og 50 GB data, inkl. 19 GB data i EU og Netflix, Viaplay, HBO Nordic, TV2 Play, Telmore Musik og Bookmate

· Fri tale og fri data, inkl. 22 GB data i EU og Netflix, Viaplay, HBO Nordic og TV2 Play

· Fri tale og 50 GB data, inkl. 19 GB data i EU og Netflix, HBO Nordic og TV2 Play

· Fri tale og 40 GB data, inkl. 15 GB data i EU og Viaplay og TV2 Play

· Fri tale og 30 GB data, inkl. 11 GB data i EU og Telmore Musik

Se også: Mobilabonnementer på TDCs netværk

Ikke muligt at tilkøbe adgang til 5G med eksisterende abonnementer

Har du et abonnement hos YouSee eller Telmore, som ikke er blandt ovenstående, vil du altså ikke umiddelbart kunne komme på TDC Groups kommende hurtige mobilnet, når det åbner sidst i 2020. I stedet er du nødt til at skifte til et af ovenstående ”Klar til 5G”-abonnementer for at få glæde af de lynhurtige hastigheder på TDC’s netværk.

Du kan nemlig ikke beholde dit eksisterende abonnement og tilkøbe adgang til på samme måde, som du eksempelvis kan købe et ekstra SIM-kort til datadeling.

”For nuværende har vi ikke planer om at tilbyde 5G som en ekstra service, men vi følger selvfølgelig udviklingen og tilpasser løbende vores produkter,” siger Mai-Britt Noe.

Telia, Telenor og 3 ikke lige så langt 

De øvrige teleselskaber Telia, Telenor og 3 er ikke lige så langt fremme i udrulningen af deres 5G-net som TDC Group. Snart følger vi op på de øvrige teleselskabers planer om at give deres kunder adgang til deres kommende fremtidens mobilnet.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer