Nu har 5G fået et officielt logo

Næste trådløse standard er 5G, som åbner op for et væld af muligheder for det opkoblede samfund - nu har teknikken fået et logo.

Nu har 5G fået et officielt logo

Der går mindst et år endnu, inden vi begynder at se de første netværk få 5G og desværre står Danmark ikke først for – 5G i Danmark ser ud til at komme i 2020.

5G er næste standard for trådløs opkobling og har været under udvikling i lang tid. Der er store forventninger til mulighederne med 5G, specielt inden for det opkoblede samfund, også kendt som Internet of Things.

Se også: TDC tester 5G – 70 Gbit/s er målt

5G med officielt logo

Nu har teknikken så fået et officielt logo og selvom det lyder som en lille nyhed, så sender det en god signalværdi. Nu står det nemlig klart for alle, at 5G ikke bare er en hurtigere variant af 4G.

I takt med, at 4G er blevet hurtigere har det fået navne som LTE Advanced og LTE Advanced Pro, men 5G skal nu mejsles ind i folks hoveder som en helt ny teknologi med helt nye muligheder.

Se også: Mobile netværk i Danmark på 1 Gbit/s

5G skal sikre udbredelsen af Internet of things

5G-teknologien skal selvfølgelig sikre hurtigere mobile hastigheder, så vi for eksempel kan down- og uploade film på 3-4 sekunder. Teknikken ses dog af mange først og fremmest som en døråbner for massiv udbredelse af internet opkoblede enheder, Internet of Things.

Det kan være alarmer, lys, radiatorer, dørklokker og videre i den dur. Det er ikke ting, der hver især kræver meget båndbredde, men da man forventer en massiv udbredelse af denne slags enheder, så vil det samlede mængde dataforbrug fra opkoblede enheder kræve masser af båndbredde – noget som 5G kan levere.

Se også: Nyheder om netværk