5G-internet: Er det billigst at købe eller leje 5G-router?

Er det billigst at købe eller leje en 5G-router? Se prisforskel samt fordele og ulemper ved 5G-internet med lånerouter og køb af router.

5G-internet: Er det billigst at købe eller leje 5G-router?

Der er stor konkurrence blandt udbyderne af 5G-bredbånd, som har affødt nogle meget attraktive priser. Men skal man vælge et abonnement, hvor man kan låne en 5G-router eller skal man købe den? Læs med og se hvad der er billigst.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Lånerouter eller køb af 5G-router – hvad er billigst?

Med en god 5G-dækning, høje hastigheder, høj pålidelighed og lavere priser er 5G-internet i dag et rigtig godt alternativ til kablet bredbånd. Med fordele kan 5G-bredbånd med stor sandsynlighed være det bedste valg for jeres familie.

Men skal du købe din egen 5G-router eller skal du købe den kontant eller på afbetaling? Hvad er den billigste og bedste løsning og hvilke fordele og ulemper er der? Det tager vi et nærmere kig på i denne artikel.

I dag kan man vælge mellem selv at købe en 5G-router eller låne den hos det teleselskab, som man tegner abonnement hos. Lånerouteren skal returneres, når abonnementet opsiges.

En 5G-router koster i dag fra cirka 2.000 kr., hvis man skal have en af en god kvalitet.

Find 5G-router til laveste pris

Prissammenligning

Der er efterhånden en del udbydere af 5G-bredbånd, heriblandt 3, CBB, Oister, Fastspeed, Telia og Telenor. Der er forskel på priserne hos disse udbydere, der også har forskellige tilbudpriser. Her tager vi udgangspunkt i mindsteprisen, for bedst at kunne sammenligne med køb af egen router.

Den laveste mindstepris på 5G-bredbånd med lånerouter er 1.284 kroner efter 6 måneders binding.

Ved køb af router skal man selvfølgelig betale de cirka 2.000 kr. for selve routeren. Man kan dog slippe billigst ved at købe en mobilabonnement med 5G og fri data. Dette koster ned til 154 kr. per måned. Efter 6 måneder er mindsteprisen altså mindst 2.924 kr.

Efter 6 måneder er det altså billigst, hvis man vælger teleselskabernes løsning med abonnement og lånerouter.

Se også: Billigste mobilabonnementer med fri data

Fordelen ved at købe 5G-router

Umiddelbart virker 5G-bredbånd med lånerouter altså billigst. Men der sker dog noget, når bindingsperioden hos teleselskabet er overstået, hvorefter man skal betale normalpris for abonnementet.

Derefter betaler man 299 kroner per måned hos Telia og Telenor, 279 kroner hos 3 og 269 kroner hos Oister og Fastspeed.

Herefter bliver det efter noget tid billigst, hvis man har valgt selv at købe 5G-routeren. Her fortsætter du nemlig med at betale de 154 kr. per måned. Efter cirka 1,5 år bliver løsningen med køb af egen router billigere end at vælge et abonnement med lånerouter.

Se også: Aktuelle priser og tilbud på 5G-bredbånd

Konklusion

Konklusionen er derfor, at skal du have 5G-bredbånd som et permanent bredbånd, er det billigst at købe din egen 5G-router. Skal du blot bruge 5G-bredbånd i en kort periode – op til 1,5 år -, er det billigst at vælge et abonnement med lånerouter.

Se også: Guides og tips til bredbånd