5G-internet: Skal du købe eller leje 5G-router?

Er det billigst at købe eller leje en 5G-router? Se prisforskel samt fordele og ulemper ved 5G-internet med lånerouter og din egen router.

5G-internet: Skal du købe eller leje 5G-router?

Der er stor konkurrence blandt udbyderne, som betyder at prisen på 5G-bredbånd er hurtigt faldende. Men skal man vælge et abonnement, hvor man kan låne en 5G-router eller hvor kan købe eller få den på afbetaling? Læs med og se hvad der er billigst for dig.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Lånerouter eller køb af 5G-router – hvad er billigst?

Med en god dækning, høje hastigheder og lavere priser er 5G-internet i dag er spændende alternativ til kablet bredbånd. Med fordele kan 5G-bredbånd nemlig være det bedste valg for jer.

Men skal du købe din egen 5G-router eller skal du købe den kontakt eller på afbetaling? Hvad er den billigste løsning? Det tager vi nedenfor et nærmere kig på.

Inden vi sammenligner priser på mobilt bredbånd via 5G med egen router og lånerouter, skal vi finde den laveste priser på routeren.

Hvor er 5G-router billigst?

Man kan købe en 5G-router hos en elektronikforhandler eller hos et teleselskab, men hvor er den billigst?

Hos forhandlere koster de billigste 5G-routere lige nu fra 2.299 kroner.

Hos teleselskaberne finder man forskellige priser. Nedenfor er et overblik:

Telenor 5G-router

Hos Telenor koster 5G-routeren 1.801 kroner. Den kan afbetales over 36 måneder til 50 kroner per måned.

Call me 5G-router

Hos Call Me koster 5G-routeren 1.440 kroner. Den kan afbetales over 24 måneder til 60 kroner per måned.

CBB 5G-router

Hos CBB koster 5G-routeren 2.160 kroner. Den kan afbetales over 36 måneder til 60 kroner per måned.

Lige meget om du vælger at købe 5G-router hos Telenor, Call Me eller CBB er den altså billigere end hos andre elektronikforhandlere. Det skyldes, at man hos teleselskaberne opnår rabat på routeren i forbindelse med køb af et abonnement.

Prissammenligning

Køber man 5G-routeren er den laveste pris altså 1.440 kroner hos Call Me. Mindsteprisen hos Call Me er 1.903 kroner inklusiv abonnement med 500 GB data. Vælger man 1.000 GB er prisen 1.953 kroner.

Den næstlaveste pris finder vi hos Telenor til 1.801 kroner. Her er mindsteprisen 2.488 kroner inklusiv abonnement med 1.000 GB.

Hos Oister, 3 og Telia kan man få 5G-bredbånd med lånerouter. Det betyder, at så længe man er abonnent låner man en router. Når abonnementet opsiges skal routeren leveres tilbage.

Mindstepris på 5G-bredbånd med lånerouter

Køb routeren, hvis du beholder 5G-bredbånd længe

Umiddelbart virker 5G-bredbånd med lånerouter billigst. Men der sker dog noget, når introprisen ophører, hvorefter man skal betale normalpris.

Derefter betaler man 329 kroner (op fra 199 kroner første 6 måneder) per måned hos Telia, 279 kroner hos 3 (op fra 179 kroner første 3 måneder) og 269 kroner hos Oister (op fra 169 kroner første 3 måneder).

Herefter bliver det hurtigt billigst, hvis man har valgt af købe 5G-routeren. Fordelen ved at købe 5G-routeren er nemlig, at man efter det halve år kan opsige abonnementet og sætte et billigere abonnement i.

Routeren er din egen og du kan derfor selv vælge et abonnement – typisk er et almindeligt mobilabonnement den billigste løsning.

Lige nu kan man få et mobilabonnement med fri data ned til 169 kroner per måned. Det er altså mindst 100 kroner billigere per måned. Med den besparelse går der ikke mange måneder, før prisen på routeren er tjent ind.

Konklusion

Konklusion er derfor, at skal du have 5G-bredbånd som et permanent bredbånd, er det billigst at købe routeren hos et teleselskab. Skal du blot bruge 5G-bredbånd i en kort periode, er det billigst at vælge et abonnement med lånerouter.

Se også: Guides til bredbånd