5 af de bedste mobiltelefoner til børn og unge

Hvilken mobil skal man vælge til ens barn? Vi guider til fem gode telefoner til børn og unge og lister også de bedste priser.

5 af de bedste mobiltelefoner til børn og unge

Når man for et par år siden var ude efter en billig mobil til ens børn, så fik man nogle ret dårlige telefoner til prisen. Sådan er det heldigvis ikke længere og selvom børn og unge ikke behøver at have de mest avancerede telefoner, så kan man lige så godt give dem en mobil, der fungerer godt og som de har glæde af – at man så samtidig kan gøre det til en billig pris, er kun godt. Guide til de bedste mobiltelefoner til børn og unge.

Når ens børn nærmer sig 8-9 års alderen begynder de nok så små at plage om at få en mobil – de tror sikkert, det er spændende, når hvor de store børn i skolen løber rundt med en mobil. Så hvilken mobil egner sig godt til børn og unge? Først og fremmest er der prisen at tage hensyn til. Børn og unge er formentlig ikke helt så opmærksomme på at passe godt på deres mobil, så en mobil til flere tusind kroner dumt at stikke dem i hænderne.

Børn vil nok gerne have en god skærm og en mobil, de kan spille spil og musik på, men ellers er det begrænset, hvad de skal bruge en mobil til. Der er grund til at være opmærksom på SAR-værdien på en mobiltelefon – jo lavere desto bedre – men med mindre børnene taler meget i mobil, skal man ikke være så bekymret over mobilstråling. Den største fare ved mobilstråling er, når man holder telefonen helt op til hovedet, for eksempel til øret under samtaler.

Herunder kan du se guide til 5 rigtig mobiltelefoner, der egner sig godt til børn.

Se også: Gode mobiltelefoner til børn

 

Gode mobiltelefoner til børn og unge

#1 Motorola Moto C Plus

Moto C Plus er ikke verdens bedste mobil, men den har vanvittig god batteritid takket været batteri på 4.000 mAh. Okay skærmstørrelse, har 4G og udmærket kamera. Sar-værdi på 0,74, hvilket er acceptabelt.

Bedste pris:
Fra cirka 950 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Læs mere om den børnevenlige mobil Moto C Plus.

Se aktuelle priser på Moto C Plus

 

#2 Huawei Mate 10 lite

En fremragende mobil til det store barn eller teenageren, gerne vil have en mobil, der er god til spil og har godt kamera. Batteritiden er også god. Sar-værdi på 0,89, hvilket er i den højere ende.

Bedste pris:
Fra cirka 1.700 kroner. Tilbuddet er med abonnement i seks måneder.

Se aktuelle priser på Huawei Mate 10 lite

 

#3 Samsung Galaxy A3

Galaxy A3 er en brugervenlig mobil med okay batterilevetid og en god skærmstørrelse til børn. Den har hurtig 4G og fornuftig batteritid. Sar-værdi på 0,24, hvilket er rigtig lavt og dermed rigtig godt.

Bedste pris:
Fra cirka 1.550 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A3

 

#4 Sony Xperia XA

En mobil med god byggekvalitet og et godt format til børn og unge. Skærm og kamera er i mellemklassen, men fine til børn og unge. Batteritiden er også fornuftig og den har 4G. Sar-værdi på 0,47, hvilket er et meget fornuftigt tal.

Bedste pris:
Fra cirka 1.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XA

 

#5 Huawei Y6 Pro

Y6 Pro (2017-versionen) har kraftigt batteri på 4.000 mAh og den har også 4G. Kameraet kunne være bedre, men er formentlig længe fin til børn og unges behov. Sar-værdi på 0,4, hvilket er lavt og rigtig godt.

Bedste pris:
Fra cirka 1.400 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Huawei Y6 Pro

 

Mobiltelefoner til børn og unge – hvad skal man vælge?

De fleste mobiltelefoner, vi anbefaler til unge og børn, er ikke de nyeste modeller. Det er over kill at købe det nyeste nye til den aldersgruppe og grundlæggende er det også vores holdning, at børn og unge primært skal bruge en mobil til at kunne komme i kontakt med deres forældre.

På den anden side ved vi naturligvis også, at mange børn og unge gerne vil kunne lave nogle sjove og spændende ting på deres mobil, for eksempel se video og spille spil og derfor har vi også nogle gode telefoner på listen, men uden at prisen af den grund løber løbsk.

Er du bekymret for mobilstråling, så vælg en af mobiltelefonerne med lav sar-værdi.

Se også: Mobiltelefoners sar-værdi

 

Gode mobiltelefoner til børn og unge, april 2018

Guiden til gode mobiltelefoner til børn og unge er fra april 2018. Priserne er fundet på pricepusher.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Sony, Motorola og Huawei.

Den billigste mobiltelefon i guiden koster cirka 950 kroner, mens den dyreste står i cirka 1.800 kroner. Der er altså cirka 850 kroner i forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer til børn og unge